ver

Ko je najpotcenjeniji vozač u aktuelnoj sezoni?

MotoGP | 15:27 22.07.2022.

Da li ste se zapitali koji vozač je neopravdano potcenjen u premijernoj klasi? Ako niste, mi jesmo, pa smo tokom letnje pauze dali sve od sebe da odgovorimo na to pitanje.

Migel Oliveira

Portugalac je bio senzacionalan na svom terenu (Portimao), 2020. godine, kada je stigao do druge pobede u MotoGP-u. Ruku na srce, tada je bio među favoritima za pobedu, ali kod ostala svoja tri trijumfa - nije. Kao autsajder je pobeđivao u Štajerskoj, Kataloniji i Indoneziji.

Bred Binder

Južnoafrički vozač je odgovoran za KTM-ovu prvu pobedu na trci. Binder je osvojio češki gran pri, 2020. godine, što je bio veliki uspeh za tim, ali i za njega lično, obzirom da mu je to bio tek treći nastup u najjačoj klasi. Iako su svi očekivali da pobedi Pol Espargaro, Binder ga je zasenio. Trijumfovao je u 2021. na gran priju Austrije, kada je pokazao izuzetnu hrabrost i požrtvovanje.

Žoan Zarko

Francuz još uvek nema MotoGP trijumf na kontu, ali ima dve titule u srednjoj klasi i redovno se bori za najviši plasman. Njegovi rezultati su često neprimećeni - ove sezone se dvaput našao a podijumu, a na letnju pauzu je otišao kao trećeplasirani u generalnom plasmanu.

Luka Marini i Marko Beceki

Dvojac VR46 tima smo stavili zajedno. Marini je pokazao odlične performanse u kvalifikacijama, koje nažalost ne može da ponovi na trci. Najbrži je kada mu se smanji količina goriva u rezervoaru. Ove godine ima tri plasmana među šest najboljih.

Beceki se naročito pokazao tokom trke u Italiji, gde je kvalifikacije završio u prvom redu, kao i na "Katedrali" u Asenu, gde je osvojio drugo mesto.

Vi procenite ko je najpotcenjeniji među njima.
 

Tagovi: