ver

Kračlou o odlasku iz MotoGP, motociklima, svojim rivalima...

MotoGP | 10:20 22.11.2022.

Kal Kračlou je priznao da će mu nedostajati da se trka protiv vozača "koje ne voli".

Britanski vozač se vratio da zameni Andreu Dovicioza na poslednjih šest trka u sezoni.

On će nastaviti da radi kao test vozač za Yamahu, napuštajući šampionat u kojem se takmiči od 2011. godine. Pre toga se još jednom osvrnuo na svoje rivale.

"Promena je bila dobra, dobio sam svoju dozu adrenalina da nastavim da budem brz."

Kračlou se osvrnuo na svoju ulogu u razvoju Yamahinog motocikla za kog se Fabio Kvartararo nada da će ga ponovo dovesti do titule: "Istina je da je testiranje, generalno, dosadno."

"Zato što ste sami na stazi. Bilo je dana kada je u boksu bilo 27 ljudi, a na stazi niko. Da sam napravio 10 krugova, mogli biste savršeno da vidite 10 crnih linija gde sam prošao, to se ne viđa često."

37-godišnji Kračlou je pričao o tome kako se MotoGP promenio: "Sada je teže, jer vozači više razumeju motocikle i kako da izvuku najbolje iz njih."

O gumama je rekao: "One pooštravaju stvari jer svako može da uradi istu stvar. Ranije ste morali mnogo više da kontrolišete gas i da upravljate situacijom na mašini."

"Sada idu punom brzinom od početka do kraja. Ne možete proći pola puta, jer onda zaostanete. I opasno je, jer tada gume ne rade i rizikujete znatno više."


"To su motocikli s kojima ne možete da usporite. Oni nisu ništa poput supemotocikala, veoma su kruti u vožnji. Dakle, što jače stisnete, to imate bolji osećaj u vožnji."

Tagovi: