ver

Kvartararo želi F1 test na kraju godine

MotoGP | 06:46 26.07.2022.

Aktuelni MotoGP šampion, Fabio Kvartarao, mogao bi na kraju sezone da odradi F1 test s Mercedesom.

Nastavljajući stopama Valentina Rosija, koji je Ferrari F1 bolid vozio u više navrata dok se takmičio u premijernoj klasi, Kvartararo bi mogao da zameni dva točka za četiri na privatnom testu s čuvenim timom.

Francuz je prisustvovao trci na stazi Pol Rikar, na kojoj je pobedio Maks Ferštapen, a vozač Yamahe nije krio svoju želju da se nađe za upravljačem bolida Formule 1.

"Radimo na tome da na kraju godine dobijem priliku da odradim jedan F1 test", izjavio je Fabio. "Formula 1 se dosta razlikuje od MotoGP-a, ali mnogo mi se dopada. Bilo bi to ostvarenje jednog sna za mene."

Dugogodišnji F1 novinar Skaj Sporta, Ted Kravic, potvrdio je da će Kvartararo provozati Mercedesov F1 bolid na kraju godine.

Aktelni lider šampionata je tokom tekuće sezone pokazao zavidnu formu. Međutim, prva greška ove godine, koju je napravio u Asenu, poslednjoj trci pred letnju pauzu, dozvolila je Alešu Espargaru i donekle Frančesku Banjaji, da se ponadaju da imaju šanse da ga sustignu.

Francuz je veliki navijač sedmostrukog F1 šampiona, Luisa Hamiltona, a ni Britanac ne krije simpatije koje ima prema asu japanske ekipe. Svi uslovi su ispunjeni da ga vidimo kako vozi F1 bolid s brojem 44 na sebi.

 

 

 

Tagovi: