Lorenco: Mogao sam da se vratim u Ducati, ali nisam želeo

MotoGP | 16:53 23.11.2022.

Horhe Lorenco tvrdi da je mogao da se senzacionalno vrati u Ducati u dva navrata, ali da nastavak MotoGP karijere posle 2019. nije bio u njegovom interesu.

Trostruki šampion premijerne klase proveo je dve sezone u fabričkom Ducati timu zajedno sa Andreom Doviciozom, a najbolji plasman na kraju godine je bilo sedmo mesto.

Dok je njegova prva sezona u timu bila puna izazova, Lorenco je odneo tri pobede u 2018.

Međutim, baš kada je Lorenco počeo da uživa u uspehu sa italijanskim timom, najavljen je prelazak u Hondu za 2019. godinu. Taj potez se ispostavio kao loš.

Lorenco nije uspeo da zabeleži plasman u prvih deset ni na jednoj trci na kojoj je učestvovao, a zbog druge povrede u dve sezone je dosta zaostajao na stazi.

Ipak, Lorencove sposobnosti kao vozača su ga učinile interesantnim za italijanskog proizvođača tokom 2020. i 2021. godine.

Ali srećno penzionisan, Lorenco je odlučio da se ne vrati u MotoGP akciju. U nedavnom intervjuu, Lorenco je rekao: "I za 2020. i 2021. imao sam dve prilike da se vratim u Ducati."

"Ali u poslednjem trenutku nisam osetio tu strast ili želju da potpišem."

"Ponekad moraš da znaš kada da prestaneš. Ovo je rizičan sport u kojem možeš da se povrediš. Nisam želeo da rizikujem jer više nisam osećao potrebu da se trkam."

Ključni član Ducati tima kome je Lorenco uvek bio naklonjen bio je genijalni Ðiđi Dalinja.

Generalni direktor Ducati Corse divizije bio je glavni razlog zašto je Ducati želeo Lorencov povratak i iako to nikada nije postalo stvarnost, Španac je imao dosta lepih reči za Dalinju.

"Da sam 2017. godine imao Ducati koji imaju danas, moji rezultati bi bili mnogo bolji. Kada je Ðiđi stigao 2014., korak po korak, kroz pokušaje i greške, uspeo je da sastavi sve delove slagalice, i sa tehničke i sa vozačke tačke gledišta."

"Taj veliki posao je konačno doneo rezultate."

Tagovi: ducati, motogp