Lorenco: MotoGP-u fali rivalstvo poput Rosijevog i mog

MotoGP | 09:23 15.08.2022.

Iako je MotoGP izjednačeniji nego ikad, mnogi smatraju da sportu nedostaju veliki vozači i snažna rivalstva.

Da su se vremena promenila smatra i Horhe Lorenco, koji je tokom svoje karijere imao dosta bitaka s Valentinom Rosijem, kako na stazi, tako i van nje.

"Danas su svi vozači prijatelji", izjavio je nedavno u jednom intervjuu.

"Kvartararo s Banjajom ne razgovara kao ja s Rosijem, a Banjaja nema taj odnos s Martinom kao Rosi sa Stonerom. Svi su, bar tako izgleda, dobri prijatelji"
, pojasnio je trostruki šampion premijerne klase

Kao razlog tako srdačnih odnosa, naveo je Instagram i "jurnjavu za lajkovima". Međutim, smatra da to nije dobro za sport, jer su upravo ta rivalstva davala dodatnu dimenziju borbi za pobedu i naslov šampiona.

"Poštujem sve vozače, ali su žestoke bitke te koje su privlačile pažnju navijača. Setimo se pogleda koji je 2015. Žibernau uputio Rosiju na Heresu, duela Rosija i Stonera, ili rivaliteta Rosija i Bjađija."

"Pogledajte Formulu 1, gde je se rivalstvo Hamilton i Ferstapena ili Ferstapena ili Leklera može jasno osetiti."

Lorneco je ostao rival s Rosijem i nakon prelaska u Yamahu, 2008. godine, a između njih je doslovno postojao zid.

"Bilo je teško. Da nije bilo moje snažne ličnosti, izgubio bih psihološku bitku, jer je Valentino imao svu pažnju. Svi su ga voleli, zbog toga bi se svako osetio malim", rekao je Lorenco.

"Ali bio sam odlučan, a kada stavim vizir i stisnem gas, moj jedini cilj je bio da pobedim Rosija i to istim motociklom kakav je on vozio. To mi je pružalo zadovoljstvo."

Tagovi: motogp