Markes: Timski kolega me nije posetio pred operaciju

MotoGP | 08:26 27.02.2023.

Mark Markes izjavio da Pol Espargaro nije došao da ga poseti pred operaciju koja je Španca mogla da košta MotoGP karijere.

Markes je izneo optužbe o prošlosezonskom timskom kolegi iz Repsol Honde u svom novom dokumentarcu. Pomenuti film do detalja opisuje događaje pre operacije, kao i proces oporavka.

On je potvrdio uoči italijanskog MotoGP-a prošle sezone da se povlači da bi bio podvrgnut operaciji ruke u očajničkom pokušaju da produži svoju karijeru i ublaži intenzivan bol izazvan nesrećom koje se dogodila dve godine pre toga.

"Aleš Espargaro je bio jedan od retkih koji su došli da me vide", rekao je Markes o vikendu tom vikendu. Kako sam kaže, svi su bili upoznati s okolnostima oko operacije i mogućim rizicima po njegovu karijeru."

"Došao je i Fabio Kvartararo. Ali, na primer, moj kolega Pol nije, iako delimo istu garažu."

"Mislim, ne očekujete da će svi doći. Nisam očekivao Aleša."

"Da li su mi nedostajali neki ljudi? Ne znam. Ne. Znam tačno ko će me podržati, a ko ne. Ili ko mi želi najbolje, a ko ne. Srećom, nema mnogo onih koji mi žele najgore, ali kladim se da postoji neko."


Producent dokumentarca je primetio da Markesov najveći rival Valentino Rosi nije poslao nikakvu poruku, a vozač Honde je odgovorio: "Znao sam da neće."

Tagovi: motogp