Marko Beceki doneo odluku o budućnosti

MotoGP | 18:40 31.08.2023.

Marko Beceki je doneo odluku o svojoj budućnosti u MotoGP. I naredne sezone će ostati u VR46 timu Valentina Rosija.

Nakon što je jutros na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem se vidi kako Beceki piše zamišljeno pismo upućeno VR46 timu, rečima "Neko želi nešto da vam kaže...", zvanično je potvrđeno da mladi Italijan ostaje u italijanskom sastavu.

Beceki, koji je odneo svoje prve dve pobede u MotoGP-u ove sezone i treći je u svetskom šampionatu, suočio se sa izborom da sledeće sezone ostane sa VR46 na motociklu starom godinu dana ili da pređe na fabričku mašinu u Pramac timu.

Pramac je izgledao kao početni favorit, ali Beceki nije bio voljan da napusti tim Valentina Rosija, a sam Doktor je pozvao mladog Italijana da ostane tokom nedavne posete na velikoj nagradi Austrije.

"Zaista sam srećan što mogu da potvrdim da ću 2024. godine voziti za VR46", rekao je Beceki. "Ovaj tim je bio ključan za moju karijeru do sada i u budućnosti."

"Ovde sam stigao 2020. godine, u Moto2, zatim smo zajedno 2022. došli u MotoGP i ove godine smo imali nerovatnu sezonu. Napredovanje u ovom okruženju, uz podršku koju mi pruža Ducati, za mene je najprirodniji izbor."


Desmosedici sa fabričkim specifikacijama bi bio savršeno rešenje za Becekija sledeće sezone, ali Ducati insistira da je Pramac iskoristio svoju opciju da pokrene dve dostupne GP24 prijave van fabričkog tima.

S druge strane, Pramac tek treba da saopšti ko će zauzeti mesto Žoana Zarka, koji će sledeće sezone, pored Horhea Martina, preći u LCR Hondu. Ali s obzirom da Beceki ostaje u VR46, Franko Morbideli je favorit za preuzimanje Zarkovog mesta.

2024. je poslednja godina ugovora koji VR46 ima s italijanskim proizvođačem. Yamaha je nagovestila da bi volela da tim postane njihov novi satelitski partner, s obzirom na očigledne veze sa Rosijem, ali VR46 bi morao da bude uveren u konkurentski nivo M1 za takav potez.

Tagovi: Yamaha, ducati, motogp