Toni Arbolino ne dolazi u MotoGP

MotoGP | 14:50 24.08.2023.

Toni Arbolino neće uskočiti u MotoGP naredne sezone, nakon što je potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Elf Marc VDS Racing timom.

Italijan se trenutno bori protiv Pedra Akoste za titulu u Moto2 šampionatu, a često je dovođen u vezu s mestom u Gresini timu za 2024.

Ali Arbolino će nakon nedavnog potpisa i treću sezonu zaredom provesti u Marc VDS ekipi.

"Fantastičan je osećaj znati da ostajem u timu 2024. godine", rekao je Arbolino. "Ovde se osećam neverovatno od prvog dana, ponosan sam na ono što smo već postigli zajedno i uzbuđen zbog izazova koji su pred nama."

"Za mene to nije bila teška odluka jer su mi ovaj projekat i ljudi koji su bili uključeni pomogli da se razvijem kao vozač i kao osoba, i mislim da najbolje tek predstoji."

"Takođe bih želeo da se zahvalim Marku van der Stratenu. On je uvek verovao u mene i davao mi svu svoju podršku, na čemu sam veoma zahvalan."


Očekivalo se da će Aroblino preći u MotoGP kada je Paolo Čabati priznao da je Ducati zainteresovan za Italijana tokom Velike nagrade Francuske u Le Manu.

Međutim, razgovori o tome da će Arbolino obezbediti takav potez su nedavno utihnuli.

Vlasnik tima, Mark Van Der Straten, takođe je govorio o ovom potezu, rekavši: "Lično sam oduševljen što će Toni ostati u porodici Elf Marc VDS Racing 2024."

"On u potpunosti zaslužuje ovaj novi ugovor jer dokazuje svoj talenat na svakoj trci. Uveren sam da možemo da damo Toniju ono što mu je potrebno da ispuni svoje ciljeve, ali i da obezbedimo najbolju platformu pre nego što napravi sledeći korak u karijeri."

"Po mom mišljenju, Toni je napravio pravi izbor da ostane sa nama u Moto2 još godinu dana. Pripremićemo ga na najbolji mogući način za trenutak kada će neizbežno preći u MotoGP."

"Kada napravi taj korak, uradiće to na najbolji način i na najboljem motociklu, čiji kvalitet će odgovarati njegovom talentu."
 

Tagovi: ducati, motogp