VR46 spreman za novu sezonu

MotoGP | 09:45 07.03.2023.

VR46, tim Valentina Rosi, spreman je za novu MotoGP sezonu.

Priča je počela 2021, kada je Luka Marini dobio svoje mesto u garaži Avintije, da bi godinu dana kasnije VR46 stigao u premijernu klasu kao Ducatijev satelitski tim.

Izbor naslovnog sponzora je incijalno izazvao kontroverze. Prvo je saopšteno da će to biti saudijski naftni gigant Aramco, koji je vrlo brzo demantovao takve informacije, da bi konačno ugovor bio potpisan s italijanskom kompanijom Mooney.

VR46 je imao solidnu debitantsku sezonu, u kojoj su boje ekipe branili Luka Marini i Marko Beceki. Beceki je uspeo da se nađe na podijumu u Holandiji, a na Tajlandu je stigao do pol pozicije.

Oba vozača su tu i za 2023, a voziće prošlogodišnje Desmosedici GP, motocikl na kojem je Frančesko Banjaja osvojio titulu prvaka.Nakon što je VR46 na testu na Sepangu nastupio u privremenoj, crnoj grafici, sada je konačno otkriven izgled za predstojeću sezonu. Ona je u mnogome slična prošlogodišnjoj, s narandžastim i žutim prugama na crnoj pozadini.

VR46 je 2022. završio na 8. mestu u konkurenciji timova, s 20 poena iza Gresinija i 60 više od Hondinog fabričkog tima.

Marini je osvojio 12. mesto, dok je Beceki bio najbolji debitant godine na 14.

Na prošlomesečnom testu na Sepangu, VR46 je završio kao najbrži tim, nakon što je Marini pokazao odlične performanse na poslednjem danu testiranja.

Tagovi: ducati, motogp