ver

Danilo Petruči slomio fibulu pred debi na Dakar reliju

Ostale moto trke | 10:28 23.12.2021.

Bivši MotoGP vozač koji se u međuvremenu preorijentisao na reli, Danilo Petruči, naveo je da će njegov dugo očekivani debi na Dakar reliju biti održan, uprkos tome što je zadobio „naprsnuće kosti“ u skočnom zglobu tokom treninga za iscrpljujući događaj događaj koji počinje u januaru.

Dvostruki pobednik MotoGP trke postao je glavna atrakcija za istorijski događaj u Saudijskoj Arabiji, nakon što je izneo planove da nastupi s KTM-om.

Svega mesec i po dana nakon završetka MotoGP karijere, Petruči je krenuo sa žestokim treninzima kako bi se prilagodio prelasku s trkačke staze na reli.

Međutim, njegovim planovima je zadat udarac nakon što je zadobio povredu dok je sam isprobavao motocikl u Saudijskoj Arabiji. Petruči je udario u neravninu i sleteo u „stvarno duboku rupu“ usled čega je došlo do „malog preloma desnog skočnog zgloba“ .

„Vozio sam usred dina, sporo, jer sam bio ’van staze’, odnosno u dubokom pesku,” objasnio je Italijan. „Bilo je malo neravnina, a onda sam ponovo jasno video nastavak puta.“

„Ali naišao sam na duboku rupu i snažno sam pao. Uložio sam veliku silu na odmorište za noge, a taj težak pritisak je izazvao mali prelom desne fibule.“

Uprkos povredi, Petruči kaže da nema promena njegovih planova za trku, iako je kondicioni trening sada ugrožen. Dodao je da sada ne može da trči i da je morao da se vrati kući.

„Morao sam da odem kući jer sam povredio desni skočni zglob. To je bilo bolno, ali neće ugroziti moje učešće na Dakaru. Naprsnuće kosti neće ugroziti moj debi na reliju Za sada ne džogiram, ali vozim trenažni bicikl i mogu nesmetano da nastavim s kondicionim treninzima kod kuće. "

„Srećom, nikakva operacija nije neophodna. Samo moram da održavam skočni zglob u pokretu, ali ne bih trebalo da ga preopterećujem. Zato ne idem na trčanje.”

Tagovi: