Norton predstavio ručno pravljeni V4CR kafe rejser

Noviteti | 10:08 31.05.2023.

Kompanija Norton Motorcycles, pod vođstvom TVS Motorsa, nedavno je predstavila svoju najnoviju kreaciju, Norton V4CR.

Nastao iz uspešnog supersportskog motocikla Norton V4SV, koji je napravio privukao dosta pažnje nakon svog debija prošle godine, V4CR se može pohvaliti upadljivim sličnostima sa svojim prethodnikom. "Srce" ove zveri je isti motor od 1.200 kubika koji se nalazi na V4SV, a koji isporučuje impresivnu maksimalnu snagu od 185 KS i obrtni moment od 125 Nm.

Štaviše, V4CR usvaja aluminijumski ram kakv se koristi na V4SV, obezbeđujući izuzetno iskustvo u vožnji.Slova CR označavaju "kafe rejser", aludirajući na njegov neo-retro stil koji kombinuje klasične elemente dizajna sa savremenim detaljima. Oklop od ugljeničnih vlakana krasi ovu zadivljujuću mašinu, dodatno povećavajući njenu privlačnost.

Norton Motorcycles sa ponosom predstavlja V4CR kao svoj prvi potpuno novi motocikl u vlasništvu TVS Motorsa, nakon uspešnog lansiranja "rekonstruisanih" V4SV i Norton Commando 961. "Norton V4CR je sirovi izraz besprekornog dizajna i opojnih performansi. Skinuli smo spoljašnji omotač V4SV, obezbeđujući nesputano iskustvo u vožnji", rekao je dr Robert Hentšel, izvršni direktor kompanije.

Pažnja ka detaljima bila je najvažnija tokom stvaranja V4CR. Inženjerski i dizajnerski timovi su pažljivo preradili svaki aspekt motocikla, od početnih skica do proizvodnje koncepta i završnih detalja.

Ovaj motocikl predstavlja kulminaciju Nortonove umešnosti i ulaganja u protekle tri godine, pružajući uvid u budućnost ovog proizvođača.Ručno napravljen do savršenstva, Norton V4CR dolazi opremljen vrhunskim karakteristikama, uključujući Brembo kočnice, kvikšifter, aluminijumske OZ trkačke felne  i Ohlins ogibljenje.

Proizvodnja će biti ograničena na samo 200 jedinica, što svaki V4CR čini ekskluzivnim draguljem za svakog vozača. Cena za ovu izvanrednu mašinu iznosi 41.999 funti (oko 49.000 evra).
 

Tagovi: