Prvi pogled na BMW CE 02

Noviteti | 13:57 10.07.2023.

BMW Motorrad nastavlja da postavlja nove standarde u segmentu električne mobilnosti lansiranjem svog najnovijeg modela,
CE 02.


Novi električni dvotočkaš donoosi svež pristup urbanoj mobilnosti, dizajniran da očara mlađu generaciju. Svojom okretnom i robusnom konstrukcijom, CE 02 je skrojen za grad i urbano okruženje, ima velike točkove za izdržljivost i uzbudljivu vožnju po raznim terenima.

Sa progresivnim dizajnom, CE 02 prikazuje nove proporcije i široke mogućnosti za personalizaciju. Elegantan crni ram, felne i prednji blatobran su u skladu sa kontrastnim granit sivim metalik mat poklopcem motora. Pored toga, CE 02 je dostupan u živopisnoj HIGHLINE verziji, sa anodiziranim viljuškama i zadivljujućim dizajnom trake sa Petrol kao kontrastnom bojom.Snaga i efikasnost su u srcu BMW CE 02. U smislu performansi, dostupne su dve varijante: od 11 kW (15 KS) i 4 kW (5 KS), s tim što je kod ove druge maksimalna brzina ograničena na 45 km/h. Sa maksimalnom brzinom od 95 km/h i autonomijom od preko 90 km (kod verzije od 11 kW), CE 02 pruža i agilnost i izdržljivost za produžene urbane avanture.

Težak od samo 132 kg (verzija od 11 kW) ili 119 kg (verzija od 4 kW) i sa niskom visinom sedišta od 750 mm, CE 02 je dizajniran za lako rukovanje. Manevrisanje kroz prepune ulice postaje povetarac, poboljšavajući celokupno iskustvo vožnje.BMW CE 02 nudi niz načina vožnje koji odgovaraju različitim željama. Režimi "Flow" i "Surf" su standardni, pružajući optimalne postavke za gradsko krstarenje i dinamično iskustvo vožnje. Za one koji traže još živahniju vožnju, "Flash" režim vožnje je dostupan kao deo opcione opreme HIGHLINE ili kao originalna BMW Motorrad dodatna oprema.

Punjenje CE 02 je zgodno i efikasno. Model dolazi sa eksternim punjačem koji ima snagu punjenja od 0,9 kW, što omogućava brzo i lako punjenje u standardnim kućnim utičnicama. Za brže punjenje, brzi punjač od 1,5 kW dostupan je kao deo opcione opreme HIGHLINE ili kao dodatna oprema (samo za verziju od 11 kW).BMW CE 02 se može pohvaliti robusnom šasijom, s ramom napravljenim od cevastog čelika za povećanu krutost. Teleskopske viljuške i jednostrana zadnja viljuška obezbeđuju udobnu i stabilnu vožnju. Opremljen disk kočnicama i BMW Motorrad ABS sistemom, CE 02 nudi pouzdano i sigurno zauzastavljanje.

Kokpit CE 02 ima TFT ekran koji je lako čitljiv, pružajući osnovne informacije kao što su brzina vožnje i status napunjenosti baterije. Tu je i USB-C priključak za punjenje, koji omogućava vozačima da napajaju svoje pametne telefone u pokretu.Korišćenjem aplikacije BMW Motorrad Connected, vozači mogu da prate proces punjenja i pristupe drugim informacijama o vozilu preko svojih pametnih telefona. U HIGHLINE varijanti, aplikacija se može bezbedno kontrolisati preko tastature na upravljaču, povećavajući udobnost i bezbednost.

Tagovi: BMW