Prvi pogled na novi MV Agusta Dragster RR SCS America

Noviteti | 15:30 13.07.2023.

MV Agusta, poznata po ljubavi prema specijalnim izdanjima i nostalgiji, ponovo je oduševila entuzijaste motocikala svojom najnovijom kreacijom koja nosi ime Dragster RR SCS America Special Edition.

Dok ime modela crpi inspiraciju iz svog prethodnika, MV Agusta Dragster RR SCS America Special Edition je posebna mašina koja prikazuje napredak u tehnologiji motocikala u poslednjih pet decenija.

Pokreće ga vodom hlađeni, četvorotaktni motor sa 12 ventila i zapreminom od 798 kubika, koji se može pohvaliti impresivnim performansama. Na raspolaganju je 140 KS na 12.300 o/min i 87 Nm na 12.800 o/min, tako da ovaj motocikl nudi uzbudljivu snagu.
Motor je uparen sa šestostepenim menjačem koji sadrži Smart Clutch Sistem (SCS) 3.0, inovativno hidraulički aktivirano automatsko kvačilo.Što se tiče vešanja, MV Agusta Dragster RR SCS America Special Edition je opremljen obrnutom Marzocchi potpuno podesivom prednjom viluškom sa DLC premazom-

Na zadnjem delu ima potpuno podesivu progresivnu Sachs jedinicu. Snagu kočenja obezbeđuju Brembo komponente, uključujući par radijalnih čeljusti sa četiri klipa i diskova od 320 mm napred, kao i jednu čeljust sa dva klipa i disk od 220 mm pozadi. Motocikl je opremljen Continental ABS-om, koji nudi ublažavanje podizanja zadnjeg točka i funkcionalnost u krivinama.Sa sportskim aluminijumskim felnama od 17 inča, MV Agusta Dragster RR SCS America Special Edition privlači pažnju svojom pojavom. Upečatljiv izgled motocikla je dodatno poboljšan njegovom crvenom, belom i plavom grafikom, pokazujući patriotsku počast Americi.

"Suva" težina MV Agusta Dragster RR SCS America Special Edition je navedena na 175 kg. Za one koji traže još lakšu mašinu, opcioni izduvni sistem, namenjen samo za upotrebu na stazi, može smanjiti težinu na 167 kg.Svojom kombinacijom retro estetike i najsavremenije tehnologije, MV Agusta Dragster RR SCS America Special Edition je postavljen da osvoji entuzijaste motocikala koji traže jedinstveno i moćno iskustvo vožnje.Tagovi: agusta