Nova Shark Race-R Pro GP kaciga sada s ECE 22.06 homologacijom

Oprema i delovi | 12:20 01.07.2023.

Shark je predstavio najnovijeg člana svoje linije u obliku ažurirane kacige Race-R Pro GP, koja sada ispunjava najnoviju ECE 22.06 homologaciju.

Kako navode u kompaniji, Race-R Pro GP je pretrpeo samo manje modifikacije da bi ispunio strogi ECE 22.06 standard. S ovim odobrenjem, kaciga je usklađena sa drugim modelima u liniji brenda, kao što je popularni Shark Spartan RS Carbon Skin.

Brendirana kao Race-R Pro GP 06, ova najnovija verzija predstavlja najsigurniju kacigu u arsenalu Shark proizvoda. Može se pohvaliti nizom naprednih materijala i karakteristika, što je čini vrhunskim izborom za vozače.

Školjka kacige, napravljena od ugljenikovog aramida, je istovremeno lagana i robusna, dok njena EPS obloga više gustine pruža odličnu apsorpciju udara. Pored toga, optički vizir klase 1 uključuje tretmane protiv magle i ogrebotina, obezbeđujući optimalnu vidljivost.Značajno je da Race-R Pro GP 06 uvodi vizir neprozirnosti od 22 posto — vizir svetle nijanse koji su profesionalni vozači dugo tražili.

Svetlosni vizir, označen brojem dela TE22, takođe je dobio odobrenje za upotrebu na putu, ali samo tokom dana. Ova karakteristika poboljšava svestranost kacige, služeći vozačima koji žele poboljšani vizuelni komfor u različitim uslovima osvetljenja.Što se tiče dodatnih atributa, Race-R Pro GP 06 ima spojler testiran u aerodinamičkom vazdušnom tunelu i odvojivi dizajn koji obezbeđuje integritet kacige u slučaju sudara.

Unutrašnja postava, koja je preneta iz prethodne verzije, nudi pristajanje poput druge kože, zahvaljujući visokotehnološkoj tkanini i 3D Morpho ručkama. Ovi elementi se kombinuju da obezbede izuzetnu stabilnost pri velikim brzinama, dopunjujući aerodinamička svojstva kacige.Jedna značajna promena u dizajnu Race-R Pro GP 06 je istaknuto postavljanje logotipa peraja ajkule, koji se sada nalazi nezavisno na čelu jednobojnih modela. Međutim, grafičke verzije će nastaviti da prikazuju logo i potpis na svojim uobičajenim lokacijama.

Shark će ponuditi Race-R Pro GP 06 u dve veličine školjke, pri čemu će se podela pojaviti u rasponu srednjih veličina. Biće dostupne četiri grafičke opcije: Replica Zarco Winter Test s hromom, Replica Zarco Chakra, crna mat i crvena sjajna.Tagovi: