Uskoro stiže industrijski standard za Bluetooth komunikacione sisteme

Oprema i delovi | 10:08 24.03.2022.

Bluetooth komunikacioni sistemu su postali dosta popularni tokom poslednjih godina. Međutim, ovaj segment je i dalje daleko od industrijs

ke standardizacije koja bi stimulisala dalji razvoj tehnologije.

Neki od najnpoznatijih brendova u ovoj oblasti, Cardo Systems, Midland, Uclear i Sygn House, su dali svoju podrškuu stvaranju regulisanog predloga koji nosi naziv Universal Communication Solution (UCS).

UCS poziva na standardizaciju Bluetooth komunikacionih sistema za kacige, konkretno dimenzija zvučnika i kompatibilnosti priključaka. Pomenuti brendovi se nadaju da bi ovakav potez pomogao proizvođačima kaciga da naprave bolje unutrašnje postave, spremne za instalaciju komunikacionih sistema.

Uvođenje standarda bi smanjilo vreme za istraživanje i razvoj Bluetooth komunikacionih sistema, a potrošačima bi dalo više dodatnih opcija.

U ovom trenutku, većina proizvođača Bluetooth komunikacionih sistema koristi sopstvene specifikacije i partnerstva kako bi imali prednost nad svojim tržišnim rivalima (npr. Cardo i JBL, Sena i Harman Kardon, Shoei i Sene, itd).

UCS regulative bi mogle da spreče monopol jednog proizvođača na tržištu. Uvođenje standarda bi povećalo konkurentnost među brendovima i povećalo broj dostupnih modela.

Odsustvo standarda ili regulativa bi dovelo do nekompatibilnosti među različitim brendovima. UCS bi uveo standarde i za softvere i metode povezivanja na različitim platformama.

Ukratko, implementacijom UCS-a, Bluetooth komunikacioni sistemi za kacige sa univerzalnom kompatibilnošću među brendovima bi uskoro mogli da postanu stvarnost.

Tagovi: Cardo