Novi patenti otkrivaju predstojeći Benelli avanturistički motocikl

Strane vesti | 12:43 05.10.2021.

Italijanski proizvođač motocikala, Benelli, spreman je da otkrije novi avanturistički dvotočkaš zapremine 650 kubika. To otkrivaju novi patenti matične kompanije Qianjiang Motorcycle.

 

I dok kineski proizvođač ima svoj QJMotor brend, patenti sugerišu da se radi o rešenju koje će biti dostupno za oba.

 

Zanimljivo je da slike otkrivaju jedan drugi pristup avanturističkom motociklu srednje klase, sa kraćim vetrobranskim staklom, LED farom sa dvostrukim dnevnim svetlima, gabaritnom bočnom oklopu u štitnicima za ruke.

 

Odsustvo prepoznatljivog prednjeg "kljuna", sličnog onome što imaju Aprilia Tuareg 660 i Yamaha Tenere 700, dizajnerski diferencira ovaj model od drugih modernih ADV mašina.

 

Dizajnersko rešenje sedišta je slično onome što se može naći na velikim avanturističkim motociklima poput BMW-ove kultne GS linije.

 

Tu su novi cevasti čelični ram, kao i V-tvin agregat zapremine 650 kubika. Očekuje se da će pomenuta jedinica doneti oko 70 KS, što će novi Benelli staviti u istu klasu kao Suzuki V-Strom 650XT.

 

Motocikl će imati 19-inčnu prednju i 17-inčnu zadnju, što bi trebalo da mu omogući da se bez problema snalazi i drumskim i u ofroud uslovima.

 

Uprkos tome što nemamo više detalja o ovoj mašini, velika je verovatnoća da će je Benelli (ili QJMotor) predstaviti krajem novembra na EICMA sajmu u Milanu.

 

 

 

Tagovi: Yamaha, BMW, aprilia, suzuki, qjmotor