Akosta odličan na Sepangu, s nestrpljenjem očekuje nastup na testu

MotoGP | 16:20 05.02.2024.

18. i 1,2 sekunde od vrha na prošlogodišnjem novembarskom testu u Valensiji bio je solidan debitantski nastup za talentovanog mladog Španca, Pedra Akostu.

Ali najželjnije iščekivani debitant u premijernoj klasi još od Marka Markesa, dodao je gas na Sepangu.

Akosta je bio brz tokom sva tri dana, sačuvavši najbolje za kraj tako što je završio na vrhu tabele.

Naravno, Akosta se takmičio s test vozačima i samo šest stalnih trkača, iz Yamahe i Honde, zahvaljujući novim ustupcima.

Ali među test vozačima na istom KTM motoru bili su pobednik 31 MotoGP trke, Dani Pedrosa, koji se prošle sezone borio za podijume nastupajući s pozivnicom i desetogodišnji veteran najjače klase, Pol Espargaro.

Među vozačima trke su bila i dva bivša šampiona, Fabio Kvartararo i Ðoan Mir, kao i pobednici trke Aleks Rins i Žoan Zarko.

Akostino najbolje vreme od 1:58.189 bilo je ispod zvaničnog rekorda trke u Sepangu i nešto više od pola sekunde od rekorda svih vremena.

Poslednji dan nije prošao bez incidenata za španskog tinejdžera, koji je pretrpeo svoj prvi pad u MotoGP-u, a zatim i drugi tokom poslednjeg sata-

Ali njegov učinak, plus tempo svih KTM vozača na najnovijem RC16, svakako je skrenuo pažnju. Sada je veliko pitanje kako će se Akosta (i KTM) pokazati kada budu protiv sebe imali celokupnu postavu šampionata.

"Proveli smo ova tri dana uglavnom pokušavajući da poradimo na mom stilu vožnje, pokušavajući da se naviknemo na pneumatike, pronađemo odgovarajuća podešavanja i moramo da budemo zadovoljni ovim prvim testom", rekao je Akosta.

"Odradili smo nekoliko dobrih brzih krugova, ali što je najvažnije imali smo dobar tempo trke na suvom. Čak smo dobili i malo vremena na mokrom, što je uvek bonus."

"Pokušao sam da pratim Danija Pedrosu, i nije bilo tako lako!"

"Veoma sam srećan, sada ću uživati u nekoliko dana odmora i biću maksimalno spreman za zvanični test."

Tagovi: ktm, motogp