Banjaja zadovoljan novim motociklom za 2024.

MotoGP | 12:30 01.12.2023.

Dvostruki MotoGP šampion Frančesko Banjaja kaže da se već oseća "odlično" na najnovijoj Ducati mašini.

Banjaj je novi motocikl premijerno provozao na testu u Valensiji u utorak i odmah je bio brz.

Italijan, koji je osvojio svoju drugu MotoGP titulu samo dva dana pre testa, imaće još veću konkurenciju među Ducati vozačima 2024. godine, nakon što je Gresini doveo Marka Markesa.

Ali za aktuelnog svetskog šampiona, fokusiranje na sebe ostaje meta dok želi da izgladi male detalje na sledećem testu u Sepangu.

Evo šta je rekao o novom motoru: "Svi možemo da budemo srećni s novom mašinom. Mislim da je ovo najbolji način da krenemo u pripreme za 2024."

"Osećaj je bio dobar i novi motor dobro radi. Naravno, postoje oblasti za poboljšanje, ali sam svejedno izuzetno zadovoljan."

"Osećam se odlično i u nekim oblastima se osećam bolje nego prošle godine. Ovo je sjajna stvar. Ipak, ima dosta prostora za poboljšanje."


Enea Bastianini i Horhe Martin su takođe dobili novi motocikl, dok je među njih trojicom, Španac bio najbrži na testu.

Ali Banjaja nije naročito jurio vreme i sam test je završio rano nakon veoma napornog vikenda.

Iako je mnogo pozitivnih stvari došlo sa isprobavanjem novog motocikla, Banjaja se fokusirao na oblasti gde je potrebno poboljšanje.

"Moramo da poboljšamo ulazak u krivinu, da isporuku snage učinimo boljom. Potrebno nam je više ubrzanja i sve to treba da bude malo više povezano u celinu."

Tagovi: ducati, motogp