CFMOTO i Aspar zajedno u borbi za titule u Moto2 i Moto3

MotoGP | 16:40 01.02.2024.

CFMOTO i Aspar tim će udružiti snage u 2024. godini kako bi se borili za što bolji plasman u Moto2 i Moto3 klasama.

Boje španskog tima će u Moto2 braniti ista postava vozača kao i prošloj godini, dok će u Moto3 nastupiti s debitantom u ovom takmičenju. Njemu će društvo praviti najbolji debitant prošle godine, David Alonso.

Aspar je od 2018. sarađivao s Pierer Mobility grupom, ostvarivši u međuvremenu 26 pobeda, 58 podijuma, uz dve titule u Moto3, koje su osvajali Albert Arenas i Ican Gevara.


CFMOTO je u 2022. debitovao u Moto3 klasi, a već u prvoj sezoni je uspeo da osvoji podijum u Indoneziji. U prošloj sezoni su osvojena još dva podijuma. U 2024, ciljevi su još ambiciozniji.

 U Moto2 će boje tima braniti Džejk Dikson i Ican Gevara, a u Moto3 - David Alonso i Džoel Esteban.

Horhe Martinez, šef tima: "U 2024. želimo da se borimo za titulu u Moto3 i Moto2, a to što radimo sa CFMOTO je dodatni podsticaj. Veoma smo srećni što možemo da računamo na njihovu podršku i borićemo se da ih učinimo osećaju se ponosno i da im ponudimo mnogo pobeda ove sezone."

Su Žen, menadžer razvoja trka CFMOTO: "Saradnja sa Asparom definitivno pomaže CFMOTO Racing-u da pređe na viši nivo, verujemo da dolazi još pobeda i podijuma sa ovim legendarnim timom. Sezona 2024. je samo početak, sa timom Aspara tražićemo više mogućnosti za saradnju i van padoka."

 

Tagovi: cfmoto