Ducati mora da donese tešku odluku

MotoGP | 16:49 15.05.2024.

Saga o tome ko će postati saigrač Frančesku Banjaji u fabričkom Ducati timu naredne godine je dobila novi zaokret na Le Manu. Tamo su oba vodeća kandidata, Horhe Martin i Mark Markes, završili ispred aktuelnog šampiona.

Vozač Pramac tima, Horhe Martin, je povećao prednost u odnosu na Banjaju na 38 poena.

U međuvremenu, Markes, koji još uvek traži prvu pobedu na Ducati motociklu, ima samo 2 boda manje od Banjaje i s Bastijaninijem deli treće mesto u generalnom plasmanu.

Najavljuje se da će Ducati ime novog Banjajinog timskog kolega objaviti na Muđelu, krajem ovog meseca.

Prošle godine Martin je nekako stalno jurio Banjaju, jer bi poveo u svetskom šampionatu, a onda bi napravio grešku i vratio bi se na početak.

Ali ove godine je situacija potpuno drugačija. Počeo je tako snažno. Da, napravio je grešku na Heresu, ali da poveća svoje vođstvo u šampionatu na 38 bodova u odnosu na Peka, odnosno da ima više od 40 u odnosu na Markesa i Bastijaninija - nema više šta da dokaže Ducatiju.

Martin je u najboljoj formi svoje karijere i bilo je zanimljivo čuti njegove komentare tokom vikenda, govoreći "Ducati zna šta mogu da uradim". Takođe je u suštini rekao posle sprinta, "ako me ne žele, odneću svoj talenat negde drugde".

Ducati će morati da donese veoma tešku odluku o Pekovom timskom saigraču. Ali kako reći ne vozaču koji vodi u svetskom prvenstvu?

Imajući u vidu prednost, Španac će biti na vrhu tabele za trku na Muđelu šta god da se desi u Kataloniji.

Međutim, ne znamo da li je odluka već doneta, ali oko Muđela bi trebalo da bude objavljena. Kako će Martin nju dočekati na prvom mestu, biće teško za Ducati da ga odbije.

Ali i Markes je tu, se sada penje na tabeli i veoma je blizu Peka, na motociklu starom godinu dana. Mislimo da bi bitka koju smo videli između njih trojice u nedelju mogla da se ispostavi kao bitka za šampionat ove godine.

Tagovi: ducati