Luis Hamilton: Jedva čekam da vidim Markesa na fabričkom Ducatiju

MotoGP | 17:40 14.06.2024.

Luis Hamilton je podržao prelazak Marka Markesa u fabrički Ducati MotoGP tim 2025.

Kao i Španac, i Hamilton će od naredne sezone promeniti sredinu i zajedno s Šarlom Leklerom voziti za Ferrari.

Hamilton ide u potragu za osmom titulom sveta u Formuli 1, nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor sa italijanskim proizvođačem, dok Markes ima za cilj da osvoji sedmu MotoGP krunu.


Markes je i dalje kandidat za titulu u ovoj sezoni, ali 2025. bi mogla biti realnija sezona za njega da ponovo postane MotoGP šampion jer će biti na mašini najnovijih specifikacija.

Hamilton veoma dobro zna da pravi velike poteze u svojoj karijeri, nakon što je već zamenio McLaren za Mercedes 2014.

Za Markesa, prelazak u fabrički Ducati tim iz Gresinija znači da će se pridružiti svom drugom fabričkom timu u karijeri, nakon 11 sezona sa Repsol Hondom (2013-2023).

Uzbuđen što vidi kako se Markes snalazi, Hamilton je rekao: "To je sjajno, on je neverovatan. Volim MotoGP, i zaista sam uzbuđen zbog budućnosti ovog sporta."

"Mislim da će mnogo naučiti iz onoga što se desilo sa Libertijem i Formulom 1 tokom proteklih godina. I tu će se desiti veliki rast. Ali samo takmičenje je neverovatna."

"Biće super videti Markesa na tom Dukatiju. Mislim, Ducati je uvek bio tako kul motocikl, makar iz perspektive vozača."

"Sjajno je imati nešto novo, novo okruženje, nove ljude za rad i nove izazove."


"Treba imati i hrabrost. Postoje sve te stvari u koje niste sigurni, u smislu da ne znate kako ćete se uklopiti u okruženje, na primer."

"Ali to je uzbudljivo. I sjajno je kada ste dobrodošli u novi prostor. Pa da, mislim da je stvarno kul. Jedva čekam da ga vidim na tom motociklu."

Tagovi: ducati, motogp