Vraća li se Andrea Doviciozo u MotoGP?

MotoGP | 16:56 10.06.2024.

Trostruki vicešampion MotoGP-a i bivša zvezda Ducatija, Andrea Doviciozo, vreba priliku za senzacionalni povratak u premijernu klasu.

Doviciozo se povukao iz MotoGP-a krajem 2022. godine, nakon dve sezone sa Yamahom.

Italijan, koji je bio aktivan u motokrosu od kada je odlučio da napusti trke za gran pri, sada je pred potencijalnim povratkom u MotoGP uprkos tome što ima 38 godina.

Doviciozo je 15 puta pobeđivao na MotoGP trkama, a dugi niz godina bio je glavni rival Marku Markesu za naslov svetskog prvaka.

Govoreći o mogućem povratku u MotoGP, evo šta je rekao: "Nemam nikakve planove, ali uvek je lepo kada vas proizvođač pozove da razgovarate o budućnosti."


"Ali uvek sam ostavljao vrata otvorena jer još uvek nisam prestar. Svi znaju moja osećanja koja mogu pomoći u razvoju motocikla. Zaista ne znam u ovom trenutku, prerano je, ali vrata su otvorena."

Ducati je očigledna polazna tačka kada se gleda gde bi Doviciozo mogao da se vrati, a Gresini je jedna od potencijalnih opcija.

Honda bi takođe mogla da ima smisla za Italijana, jer bi japanski proizvođač mogao da izgubi Ðoana Mira, dok je budućnost Takakija Nakagamija takođe upitna.

Tagovi: ducati, motogp