CFMOTO 125 NK Concept - viši standard za nove vozače

Eicma | 09:07 13.11.2023.

CFMOTO brzo postaje jedan od najprepoznatljivijih brendova u industriji i jedan od najcenjenijih koji dolazi iz Kine. Na ovogodišnjem izdanju EICMA sajma, brend je privukao dosta pažnje prikazujući bezbroj impresivnih modela koji ciljaju na različite segment.

Već smo govorili o impresivnom avanturističkom modelu 450MT, kao i o robusnom, reli-inspirisanom MT-X konceptu. Sada je vreme da pogledamo opciju namenjenu segmentu početnika.

NK serija je bila oslonac u liniji kompanije, s modelima za vozače svih nivoa veština. Trenutno, 800NK stoji kao vodeći model, koji se može pohvaliti snagom i tehnologijom preuzetom direktno iz KTM-ovog LC8c motora. Ovog puta, CFMOTO je predstavio upečatljiv novi koncept koji bi mogao da promeni igru na tržištu novih vozača: 125NK Concept.

 Na sličan način kao kod MT-X koncepta, CFMOTO je učinio vrlo malo da otkrije tačne specifikacije. Međutim, iz samog imena, kao i tržišta na kojima CFMOTO posluje, lako je zaključiti kakve će performanse ovaj motocikl doneti. Najverovatnije ćemo videti jednocilindarski agregat od 125 kubika, s vodenim hlađenjem i ubrizgavanjem goriva koji ne proizvodi više od 15 KS .

Stilski, 125NK Concept pozajmljuje mnogo stilskih naznaka od koncepta NK-C22 koji je na kraju postao 800NK. Naravno, 125NK Concept veoma liči na svoju veću braću i sestre, tako da će vozači početnici koji su se zaljubili u ultra-futuristički sportski stil NK serije sigurno biti zadovoljni.

 Napred, nalazimo elegantnu i agresivnu masku opremljenu prepoznatljivim LED farovima, dok je uključivanje vazdušnog kanala na prednjem točku znak za stil koji je inspirisan performansama motocikla.

Ne postoji tačan datum kada će ovaj motocikl doći na tržište, jer je to još uvek samo koncept. Međutim, ako postoji nešto što smo naučili o ljudima u kompaniji CFMOTO, to je da oni rade veoma brzo da svoje modele donesu na tržište.

 

Tagovi: cfmoto, ktm