Novi SYM skuter ima rešenje za problem autonomije

Čini se da tajvanski proizvođač motocikala SYM ima rešenje za problem ograničene autonomije električnih modela. Njihovo rešenje je da se ubaci motor sa unutrašnjim sagorevanjem između baterija.

To je upravo tehnologija koju SYM forsira sa svojim PE 3 hibridnim skuterom. I dok je to trenutno samo koncept, mogao bi da ima određeni potencijal kada je u pitanju pružanje "neograničenog dometa" za električne dvotočkaše.

Koristi neku vrstu obrnute hibridne tehnologije, pri čemu je glavni izvor pogona električni motor. Međutim, kada napon baterije padne ispod 60 volti, motor sa unutrašnjim sagorevanjem oživljava, puni bateriju i isporučuje više snage električnom agregatu.Imajte na umu da ne postoji fizička veza između motora sa unutrašnjim sagorevanjem i pogona. Njegova jedina svrha je da napuni bateriju, koja zatim šalje snagu električnom motoru. Dakle, to je u suštini BMW i3.

SYM navodi da električni motor može da obezbedi oko 35 kilometara autonomije kada je u potpunosti napunjen. Kada se uključi benzinski motor, on ima impresivnu ekonomičnost goriva od 90 kilometara po litru. A sa rezervoarom od tri litra, moći ćete da pređete dosta.Dizajn ovgo skutera je "čist" i futuristički, kao mešavina između Apple i Xiaomi proizvoda, sa kutijastom karoserijom i puno tehnologije za prikaz.

U ovom trenutku, SYM tek treba da objavi cene za PE 3, naglašavajući da je još uvek u konceptualnoj fazi. Ipak, ne treba sumnjati da je SYM više nego sposoban da ovaj koncept unese u stvarni svet, i to po ceni koja je privlačna i prihvatljiva.

Tagovi: BMW, sym