Ipone zvanično ulje Xross Challenge Tara 2016

Moto vesti | 11:27 10.06.2016.

Treće po redu najmasovnije hard enduro takmičenje u Srbiji, Xross trka biće održana od 10. do 12. juna na Tari.

 

Ova trka je jedinstvena u svetu zbog toga što okuplja sve vrste enduro i hard enduro motora, a zbog velikog interesovanja ove godine trajaće tri dana i biće podeljena na Xross Challenge – za enduro i hard enduro vozače i Xross Trophy - za vozače dual-sport motora.

 

 

 

 

Moto Bike iz Kaća, generalni uvoznik i distributer Ipone ulja za Srbiju, i ove godine će biti jedan od zvaničnih sponzora Xross Challenge- a, a IPONE ulje će se kao zvanično ulje koristiti u trkama. 

 

xross 2016

 

Novost u samoj organizaciji je ta da više vozači neće sami donositi kanistere na kojima će biti startni brojevi, već će organizator u oba trkačka dana na Tank Point- u obezbediti za svakog učesnika po 5 litara goriva- benzin RON95, koje će u proporciji 1:50 (2%) biti pomešano sa uljem IPONE Samourai Full Synthetic i to će ulaziti u cenu startnine. Gorivo za Prolog je odgovornost i trošak takmičara. Takođe, svaki takmičar će drugog i trećeg dana startovati trku sa punim rezervoarom goriva o sopstvenom trošku.

 

IPONE Samourai Full Synthetic, ulje koje će se koristiti za pravljenje 2% mešavine za dvotaktne motore na Xross challenge- u je 100% sintetička mešavina ulja sa aromom jagode koje je specijalno formulisano za dvotaktne motore za trke (trial-enduro-cross i speed). Izuzetna snaga maziva omogućava smanjenje doze za ulje. Odgovara svim tipovima goriva, integrisani rezervoar na ambalaži omogućava da se direktno meri procenat ulja. Mešavina je obojena u narandžasto da dokaže da je to efektno SAMOURAI RACING ulje, koje je dokazalo svoju superiornost mnogobrojnim pobedama u najoštrijoj konkurenciji (Gilles Lalley classic....). Koristi se kao 1% mešavina u ekstremnim uslovima, 2% na putu- stazi, 1.5 % do 2.0% u izdržljivosti i 3 do 5% u brzini. Ulje daje snagu u radu najsavremenijim generacijama motora.

 

xross tara

 

Kompanija IPONE je osnovana 1985. godine sa sedištem u Francuskoj. Bavi se isključivo proizvodnjom i distribucijom ulja za motocikle. IPONE je razvio proizvode za održavanje svakog pojedinačnog dela motora ponaosob i poseduju ubedljivo najkomletniji program proizvoda za održavanje dvotočkaša koji se danas može naći na tržištu. Moderna, inovativna i dizajnirana ambalaža ističe brand, ali istovremeno i omogućava lakšu i pristupačniju upotrebu samih proizvoda. IPONE je uvek na korak ispred konkurencije pakovanjima sa integrisanim dozerom, dvotaktnim uljima sa mirisom jagode, sprejovima različitih zapremina... Pored vrhunskog kvaliteta, i sam izgled IPONE proizvoda jednostavno ulepšava radionice.

Tagovi: ipone, enduro