QJ SRT 700X - Avanturista za sve puteve

Noviteti | 17:55 13.07.2023.
QJMotor je proširio svoju gamu avanturističkih motocikala modelom SRT 700X, mašinom koja se u startu ističe po dobroj opremi i pristupačnoj ceni ali ipak to nisu svi aduti ovog avanturiste.
 
Na trištu Srbije QJMotor je prisutan posredstvom uvoznika Autopromet Motors-a, kompanije koja naporno radi na integraciji ovog azijskog brenda na naše tržište, pažljivo birajući QJ modele koji su najprikladniji za naše tržište i vozače.
 
Lansiranje ovog motocikla nam je pokrenulo isto pitanje koje su sigurno mnogi od vas već postavili: zašto SRT 700X ako već postoji SRT 800X, još više kada su oba gotovo jednaka u performansama, težini, dizajnu, pa čak i cenama?
 
SRT 700X
 
Razlozi su da se upotpuni ponuda u segmentu koji rapidno raste, da se ojača imidž brenda i treći razlog, koji odgovorni za QJMotor ne kriju, jeste eksperimentisanje i otkrivanje koje modele motociklisti najbolje prihvataju u zavisnosti od tržišta.
 
Tako da možemo zaključiti da ovaj eksperimet QJMotor-a nagoveštava da se njihovi kupci srednje adventure klase više opredeljuju za model SRT 700X.
 
QJ SRT 700X
 
Što se tiče agregata koji pokreće QJMotor SRT 700X prva stvar koju treba razjasniti je da agregat nije od nekog modela od 550 ili 800k kubika, već zapravo potiče od sirovog SRK 700. To je DOHC dvocilindrični agregat snage 698cc, vodeno hlađen sa 54KW/72KS i maksimalnim obrtnim momentom od 67NM/6500RPM. Sve je to upotpunjeno sa Bosch MSE 6.0 elektronskim ubrizgavanjem i proklizavajućim kvačilom koje je upareno sa 6-brzinskim menjačem.
 
SRT 700X
 
Što se tiče šasije SRT 700X ima čelični cevasti ram poput QJ SRT 800, dizajniran za veću krutost i dobru geometriju. Napred se nalazi obrnuta viljuška dok je pozadi jedan amortizer. 
 
Za bezbedno zaustavljanje i kočenje su zadužene radijalne kočnice sa Brembo kleštima i dvostrukim diskom od 320 mm napred, kao i zadnje kočnice sa diskom od 260 mm. Dvostruki ABS sistem Bosch 9.1M je tu da vozačima obezbedi još veću sigurnost i bezbedno kočenje.
 
SRT 700X
 
Gume dimenzija 110/80ZR17 napred i 150/70ZR17 pozadi proizvođača Metzeler su montirane na žičanim felnama. Oznaci X i žičanim felnama tourance gume su mogle biti zamenjene nekim offroad gumama ali kako iz QJMotor objašnjavaju od modela SRT 700X se očekuje da se koristi 95% na asfaltu i ​​5% van asfalta. Verovatno je i to jedna od odluka dobijenih na osnovu potražnje njihovih kupaca.
 
Ovaj motor ima i ful LED osvetljenje koje oebezbeđuje savršenu vidljivost tokom noćne vožnje. 
 
SRT 700X
 
5-inčni TFT displej u boji pruža vozaču sve potrebene informacije veoma pregledno a kada se motor preko Bluetootha poveže sa telefonom mogu se pratiti obaveštenje o porukama i dolaznim pozivima. USB priključak za punjenje telefona i ostalih uređaja se nalazi odmah pored ekrana što predstavlja praktično i korisno rešenje.
 
SRT 700X
 
Kao standardna oprema dolaze grejači ručica i sedišta, krašbarovi i aluminijumski štitnici za ruke.
 
SRT 700X
 
Raspoložive boje za model SRT 700X su bela, crna, crvena i siva.
 
Cena modela  SRT 700X na našem tržištu iznosi 7.690 evra sa garancijom 4 godina! 
 
Postoji opcija doplate za set originalnih aluminijumskih fabričkih kofera koji koštaju 990e.
 
Za sve dodatne informacije pozovite uvoznika za Srbiju Autopromet Motors na telefon 060 5002 413, posetite sajt www.qjmotor-srbija.rs ili ih obiđite u njihovom salonu na adresi Autoput za Zagreb br. 5.
 
Ono što na kraju možemo sa sigurnošću da potvrdimo je da QJMotor motocikli lako prevazilaze svaku predrasudu koju bi neko mogao imati za motocikle azijskog porekla. Sa dobrim kvalitetom završne obrade, kvalitetnim komponentama uz bogatu standardnu opremu i sa dobrom cenom polako ali sigurno pronalaze svoj put na evropskom i srpskom tržištu.
 
SRT 700X
 
Tagovi: metzeler, offroad, qjmotor