Vespa 140th of Piaggio - specijalno rođendansko izdanje

Noviteti | 15:30 18.04.2024.

Osnovan davne 1884, Piaggio će ove 2024. proslaviti svoj 140. rođendan, a italijanska kompanija planira da važan jubilje proslavi na odgovarajući način - slavljeničkim izdanjem, svojim najekskluzivnijim ikada.

Piaggio Style Center je napravio model na koji su kolekcionari već bacili oko jer će se proizvoditi u ograničenom broju od maksimalno 140 jedinica i biće dostupan samo četiri dana, tokom trajanja Vespa World Days događaja.

Ovaj događaj počinje danas i traje do 21. aprila, a okupiće na hiljade ljubitelja Vespi, kao i nacionalne Vespa klubove iz čak 66 zemalja. Tokom trajanja manifestacije, jedan od primeraka slavljeničkog izdanja se, osim u Pontederi, može naručiti i preko zvaničnog Vespa sajta.

To je jedinstvena prilika za kolekcionare iz celog sveta da ponesu kući verziju koja obećava da će biti jedna od najređih, najtraženijih i najvrednijih - ikada.

Vespa 140th of Piaggio model je zasnovan Vespi Gtv kao osnovi. Sam model predstavlja izvanrednu kombinaciju klasičnog stila i modernih karakteristika. Prepoznatljivi far i izloženi cevasti upravljač se savršeno slažu sa sportskim detaljima i paketom opreme visoke tehnologije.

Posebnu verziju karakterišu plava i svetloplava boja na beloj pozadini, boje Piaggio grupe. One su u interakciji s klasičnom grafikom i novim Vespa monogramom, kao i posebnim logom u čast 140. rođendana. Ove boje takođe naglašavaju klasičnu "kravatu" na prednjem štitniku, prepoznatljivi deo svake Vespe, dizajniranu sa trostrukim otvorima za vazduh sa obe strane i centralnim rešetkama. Prednji poklopac takođe podseća na trkački duh koji inspiriše Gtv.

Sedište je plave boje, sa duplim šavovima, a odlikuje ga nepogrešiv izgled i udobnost. Poklopac zadnjeg sedišta je standardan, još jedan omaž Vespinom elegantnom sportskom karakteru.Felne su plave boje, sa svetloplavim umetcima. Estetiku slavljeničke Vespe upotpunjuju crne završne obrade profila karoserije, retrovizora, prigušivača i sklopivih naslona za noge suvozača.

Svaki od proizvedenih primeraka će biti identifikovan numerisanom slavljeničkom pločom koja se nalazi na zadnjem štitu, uz unikatni logo ovog specijalnog izdanja.

Vespa 140th of Piaggio specijalno izdanje pokreće jednocilindarski 300 hpe (motor visokih performansi) agregat, sa 4 ventila, tečnim hlađenjem i elektronskim ubrizgavanjem. Na raspolaganju je 17,5 kW (23,8 KS), što su najviše performanse dostupne na Vespi. Svetlosni klasteri su kompletno LED, uključujući karakteristični niski far, dok instrument table zadržava elegantan kružni oblik, ali je sada potpuno digitalna. Ovakvo rešenje omogućava da se iskoriste prednosti koje pruža Vespa MIA sistem povezivanja, dostupan kao u paketu dodatne opreme.

Pogodnost i praktičnost su naglašeni uvođenjem sistema paljenja bez ključa, koji omogućava da se dvotočkaš startuje bez potrebe za tradicionalnim ključem. Što se bezbednoti tiče,  ASR elektronska kontrola vuče i ABS sistemom su standardni.

Vespa 140th of Piaggio može biti opremljena nizom veoma elegantnih dodataka. Među njima je i velika zadnja kožna torba s utisnutim Vespa logom i glatkim kožnim ojačanjem na dnu i na ručkama koje omogućavaju lako i sigurno pričvršćivanje na zadnjem prtljažniku.

Neki od dodataka koji povećavaju udobnost i funkcionalnost Vespe u vožnji uključuju prednje i zadnje nosače prtljaga i veliko vetrobransko staklo od metakrilata.

Tagovi: vespa, piaggio