Vespa 946 Dragon - u čast kineske nove godine

Noviteti | 16:10 24.01.2024.

Vespa je obeležila poečtak kineske nove godine, lansiranjem specijanog modela 946 Dragon. Ako se pitate šta Dragon označava, to je upravo nova godina, godina zmaja.

Specijalno izdanje je predstavljeno na ceremoniji održanoj danas u Hong Kongu, a celokupna serija biće ograničena na 1.888 jedinica. Prema informacijama koje imamo, 946 Dragon će biti dostupan na ključnim tržištima širom sveta.

Jedna od prvih stvari koja se primeti na novom izdanju je zeleni zmaj, naslikan u stilu tradicionalnih kineskih zmajeva. Prema verovanju, u ovoj formi zmaj simboliše energiju, uz dozu elegancije i prefinjenosti. Kako Vespa navodi, to predstavlja savršenu odraz skutera italijanske kompanije, koji predstavljaju spoj vrhunskog kvaliteta izrade i moderne tehnologije.

 

 

Što se tehnologije tiče, Dragon u osnovi ima impresivnu Vespu 946. Pokreće ga agregat zapremine 150 kubika, s vazdušnim hlađenjem i ubrizgavanjem goriva. Na 946, on proizvodi 11,3 KS i 10,3 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Tu su i moderni dodaci, poput LED osvetljenja, ABS-a i digitalne instrument table.

 

 

 

Vespa je uz novi odel predstavila i odgovarajući modni detalj. U pitanju je Dragon Varsity Jackpet jakna, čiji stil je identičan skuterovom. Napravljena je od vune i napa kože i ima očaravajući motiv zmaja, V monogram napred, a poput samog skutera, ručno je napravljena u Italiji.

 

 

Tagovi: vespa