Jedan od najboljih TT vozača konačno položio za motocikl

Zanimljivosti | 13:20 05.03.2024.

Do nedavno, čovek koji je blizu toga da postane najuspešniji drumski trkač motocikala u istoriji nije imao čak ni vozačku dozvolu.

Majkl Danlop je jedan od najuspešnijih vozača u istoriji trke Isle of Man, s čak 25 trijumfa na čuvenom turističkom trofeju.

Zanimljivo je da je tek nedavno položio za motocikl.

Iako se Danlop utrkivao sa motociklima na javnim putevima više od polovine svog života, tek s 34 godine, konačno je odlučio da polaže vozački ispit i dobije potrebnu dozvolu za motocikl.

Danlop je vožnju odradio na Kawasaki Z650 motociklu, koji je napravio lepu promenu tempa od njegove Honde CBR1000RR-R Fireblade s 200+ konjskih snaga, na kojoj nastupa za Hawk Racing tim.

Danlop bi ove godine mogao da uđe u istoriju na ostrvu Men. On je nezvanično držao najbrži rekord prosečne brzine TT staze prošle godine, dostigavši brzinu od 487,3 km/h. Pritom je ostvario četiri pobede. Na svom kontu ima ukupno 25 obeda, samo jednu manje od rekorda od 26 koji od 2000. drži njegov ujak Džoi Danlop.

Ako Majkl Danlop uspe da pobedi samo u jednoj trci na ovogodišnjem TT-u, on će izjednačiti pomenuti rekord.

Uz još jedan trijumf će ispisati istoriju. Zatim može da ide na slavljeničku vožnju po ostrvu i to s dozvolom ovog puta.

Tagovi: kawasaki