Napravio svoj motocikl s Ferarijevim motorom

Zanimljivosti | 16:05 08.01.2024.

Danac Birger Hansen i njegov prijatelj Mikael Andreson su jednog dana sedeli i razgovarali o motociklima, kada im je na pamet palo nešto što do tada niko nije probao.

Rešili su da naprave mašinu svojih snova koju će pokretati Ferrari F355 agregat. Kako je Anderson obećao da će nabaviti pomenuti jedinicu, Hansen, dugogodišnji zaljubljenik u dva točka, je na sebe uzeo zadata na napravi motocikl.

Ono što je počelo kao običan razgovor uz pivo, Hansen i Anderson su rešili da izguraju do kraja i da, uprkos mogućim preprekama, završe svoju neobičnu kreaciju.

Anderson je nabavio motor, a Hansen se bacio na posao. Sve u svemu, bilo je potrebno da naruči preko 100 posebno napravljenih delova kako bi mogao da završi rad na ovoj neobičnoj kreaciji. F355 agregat je smešten u Boss Hoss šasiju, a završna obrada izgleda besprekorno.

 Celokupan proces izrade je trajao oko 10 godina, a u međuvremenu je motocikl dobio potrebna dokumenta za registraciju, čak je dobio i TUV tehničko odobrennje i sertifikaciju.

Projekat je predstavljao otelotvorenje strasti, a verujemo da nema boljeg osećaja kada znate da ste sami, sa svoje dve ruke, napravili motocikl kojim krstarite drumovima.

 

Tagovi: