Marini protiv Razgatliogluovog dolaska u Hondu

MotoGP | 12:00 10.07.2024.

Luka Marini, trenutno u prvoj godini svog dvogodišnjeg ugovora sa Repsol Hondom, naglasio je da se veoma dobro slaže sa Ðoanom Mirom. Kako je izjavio Italijan, Mir je "fina osoba i nadam se da će ostati u timu" za 2025.

Uprkos još jednoj frustrirajućoj sezoni, svetski šampion iz 2020. Mir insistira da mu je prioritet da ostane u fabričkom Hondinom timu, iako produžetak ugovora tek treba da bude objavljen.

Ali ako Mir i Honda ne uspeju da postignu dogovor, Marini misli da bi bilo bolje da potpiše vozača sa dokazanim iskustvom u MotoGP-u, a ne da juri zvezdu WSBK šampionata, Topraka Razgatlioglua.

Razgatlioglu je impresionirao svet motocikala u svojoj debitantskoj sezoni sa BMW-om, što je ponovo pokrenulo glasine o prelasku u MotoGP.

Pošto je njegov menadžer Kenan Sofuoglu često jasno stavljao do znanja da će to biti samo sa fabričkim MotoGP timom, Honda će biti poslednja preostala šansa za 2025. godinu, jer su evropskim timovi popunjeni, a očekuje se da će Aleks Rins ostati u Yamahi.

Ali Sofuoglu je umanjio šanse za prelazak Razgatlioglua u MotoGP za sledeću sezonu i Marini smatra da bi Hondu, koja je trenutno na dnu plasmana proizvođača, bolje opsluživao iskusni vozač ako Mir ode.

"Ja kažem ne!", rekao je Marini u intervjuu, na pitanje o Razgatliogluu i Hondi. "Ako vozač mora da dođe, bilo bi zanimljivo imati nekog iz Aprilije ili KTM-a, koji bi doneo nešto više znanja."

"Mogao bih da budem primer [toga] koji dolazi iz Ducatija. Rekavši to, ako dođe novi vozač, on mora biti tehnički, sposoban da deli informacije i daje povratne informacije na pravi način koji se razume."


Džek Miler i Migel Oliveira su među iskusnim KTM/Aprilia vozačima koji tek treba da budu potvrđeni za 2025, pa se spekuliše da bi jedan od njih dvojice mogao da bude zamena za Mira.

Tagovi: BMW, ducati, honda, ktm, motogp