Novi šef BMW-a ne zatvara vrata za MotoGP

MotoGP | 11:36 19.03.2024.

BMW je možda propustio šansu da se pridruži MotoGP-u preuzimanjem Suzukijevog mesta u šampionatu, ali Markus Flaš, krajem godine postavljen za šefa BMW Motorrada, je otvoren za buduće učešće u premijernoj klasi.

Flaš je za nemačku publikaciju Motorrad rekao: "BMW M je godinama MotoGP partner. Kao šef BMW M divizije, bio sam na svim trkama, poznajem ljude koji su zaduženi i mi smo brend koji je prisutan tamo."

"Ali jasno je da to mora da ima smisla za nas, i zato ga pažljivo razmatramo. Ne bih to isključio."


Na februarskom testu na Sepangu, Aprilijin Masimo Rivola rekao je da bi bilo "lepo" da MotoGP poželi dobrodošlicu novom proizvođaču koji bi zamenio Suzuki kada se tehnička pravila promene za 2027.

Rivola je čak sugerisao na BMW ukazujući na brzinu testiranja novog člana nemačkog tima, Topraka Razgatlioglua, na S1000RR.

Aprilia je koristila svoju RSV4 WSBK mašinu kao osnovu za fabrički povratak u MotoGP, pretvarajući motocikl u trenutni RS-GP prototip.

"Vidim da je BMW prilično brz na WSBK testiranju s Razgatliogluom", s osmehom na licu je poručio Rivola.

Dorna se i dalje nada da će privući šestog proizvođača u MotoGP. Posle Suzukijevog šok izlaska, tu su samo Ducati, Aprilia, KTM,Yamaha i Honda.

Promene propisa postavljene za 2027. godinu - koje uključuju prelazak na motore manje kubikaže - mogle bi pomoći da se privuče veliki novi proizvođač u seriju.

Tagovi: BMW, aprilia, ducati, honda, ktm, suzuki, motogp