Morbideli propušta i test u Kataru

MotoGP | 16:30 07.02.2024.

Vozač Pramac tima, Franko Morbideli, propustiće oba zvanična MotoGP predsezonska testa, dok nastavlja da se oporavlja od pada koji je pretrpeo u Portimau krajem januara.

Nakon kontrola u Italiji, lekari su Morbideliju savetovali da se uzdrži od bilo kakvih sportskih aktivnosti naredne tri sedmice.

To znači da neće moći da se vrati u akciju sve do prvog kola sezone, koje je na programu na stazi Losail u Kataru 10. marta.

Morbidelijevo učešće na testu na Sepangu je već bilo pod znakom pitanja otkako se pokazalo da je Italijan pretrpeo veliki pad tokom treninga u Portugalu krajem januara.

Juče smo saznali da će njegov oporavak trajati mnogo duže nego što se ranije očekivalo, s obzirom da će 29-godišnjak morati da propusti drugi i poslednji ovogodišnji predsezonski test u Kataru.

"Posle dramatičnog pada koji je pretrpeo tokom privatnog testiranja u Portimau prošle nedelje, Franko Morbideli je podvrgnut dodatnim pregledima kod prof. Franka Servadeija (neurologa) i dr Roberta Donatija"
, navodi se u saopštenju njegovog tima.

"Uprkos tome što je u opštem dobrom stanju, Morbideli je odlučio da se podvrgne temeljnom medicinskom pregledu."


"Nakon rezultata raznih pregleda, koji su ukazali na dobru ukupnu kliničku sliku, prof. Franko Servadei je preporučio, kao meru predostrožnosti, da se Morbideli uzdrži od nastavka sportskih aktivnosti u naredne tri sedmice. Shodno tome, Franko neće moći da učestvuje na predstojećem zvaničnom testu u Kataru."


"Njegov povratak na stazu se očekuje za prvu MotoGP rundu u sezoni, koja će se od 8. do 10. marta voziti u Kataru."

Tagovi: motogp