MotoGP i F1 trka istog vikenda? Što da ne

MotoGP | 11:50 07.06.2024.

Mnogo pažnje je privukla kupovina MotoGP od strane Liberti Medije, vlasnika Formule 1. Pitanja su se kovitlala oko cena karata, promena tehničke regulativa, promena osoblja, dodatnih timova, a pominjali su se mogući krosoveri tj. prelazi iz jedne u drugu takmičarsku klasu.

Međutim, jedno od najvećih pitanja o kojem svi razmišljaju je trkački vikend u kojem bi se vozile trke i F1 i MotoGP. Do sada nije bilo ničeg zvaničnog na tu temu, ali se dve trke na nekoliko istih staza ne zvuči tako nerealno.

Nijedna zvanična izjava, međutim, nije sprečila najveću zvezdu Formule 1 Luisa Hamiltona da progovori o mogućnosti da dva šampionata imaju zajednički takmičarski vikend. A imajući u vidu Hamiltonovo prethodno iskustvo sa Valentinom Rosijem, možete pogoditi gde je on na toj temi.

Kao što je gore navedeno, Hamilton je svojevremo čak zamenio trkačke mašine s Doktorom. Hamilton je Rosiju dao ključeve svog F1 bolida, dok je Rosi dao Hamiltonu ključeve svog MotoGP motocikla. I njih dvojica se nisu loše pokazali, ali to je nešto što biste očekivali od dvojice najelitnijih sportista na planeti, zar ne?

Postojale su čak i glasine ni Rosi voleo mesto u Formuli 1 nakon odlaska u penziju.

Ove dve serije dele nekoliko staza, ali konsenzus o onoj koja bi imala najviše smisla je Ostin, Teksas. Problem je njihovo mesto u kalendarima svojih klsa, pri čemu MotoGP preuzima stazu u aprilu, a F1 u oktobru.

Ali ukoliko bude postojala želja, lako je pomeriti datume. Videćemo, ko zna šta će novim vlasnicima pasti na pamet.

Tagovi: motogp