MotoGP legende o Akosti: Takav vozač se rađa jednom u 10 godina

MotoGP | 16:40 05.12.2023.

Horhe Lorenco i Aleks Krivile veruju da je Pedro Akosta sledeći veliki MotoGP šampion.

Lorenco i Krivile su bivši šampioni MotoGP-a, i obojica su već prepoznali Akostu kao sledećeg sjajnog vozača njegove ere.

Mark Markes je viđen kao talenat koji se pojavljuje jednom u generaciji, kao i Valentino Rosi, međutim, izgleda da je Akosta na putu da postane još jedna od tih vozača.

"Nemam reči o tome šta je Pedro Akosta uradio u ove tri godine", rekao je Lorenco. "Prošle godine se nije borio za Moto2 zbog te prerane povrede koju je imao, ali verujem da je predodređen. Predodređen je da bude svetski šampion, već je bio u Moto3 i Moto2 i biće u MotoGP-u."

"Verujem da se vozači poput Pedra Akoste rađaju svakih 10 godina. On zaista ima sve. Ima talenat, disciplinovan je, radi, gura napred, pobeđuje na trkama kao da jede ili hoda... Njemu je sve to normalno."

"Ima prevelike ambicije. A onda i van staze. On je izuzetno prijatna osoba, skroman, prirodan, zabavan, svi ga vole... On ima sve."


Akosta je najmlađi svetski šampion u Moto3 i Moto2, a istovremeno je i jedini vozač ikada u modernoj eri koji je osvojio obe titule u prve tri godine svoje gran pri karijere.

Govoreći o svom sunarodniku za Marku, Krivile je podržao Lorencove misli, rekavši: "Šta da kažem o Pedru Akosti, a da već nije rečeno? Pre svega, on je već dvostruki svetski šampion nakon samo tri godine u svetskom šampionatu, a takođe je i najmlađi šampion u istoriji Moto2."

"Ono što već znamo jeste da bez obzira koliko mu reči posvetimo, rezultati govore sami za sebe. Govore jasno i glasno. A čitanje njegove statistike je lak zadatak čak i za nekog ko nema iskustva u moto sportu."

"Iza rezultata kriju se žrtve, patnja, odlučnost, talenat, više odlučnosti i treniranje."


"Šampion se ne kuje iz ničega, to svi znaju. Ali njegov karakter, njegova poniznost, njegova spontanost, njegova želja da uči i ume da se drži na zemlji, u svakoj situaciji... to ga je dovelo do toga da postigne ono što je postigao."

"A najlepša stvar od svega je to što će postići ono na šta misli jer postoji samo jedan primerak Pedra Akoste."

Tagovi: motogp