Najbolji MXGP timova izabrali Dunlop pneumatike za novu sezonu

Ostale moto trke | 18:36 13.03.2023.

Počela je nova sezona FIM Svetskog prvenstva u motokrosu (MXGP), u kojem će neki od najboljih timova voziti s Dunlop pneumaticima.

Renomirani proizvođač u novu takmičarsku sezonu ulazi očekujući odlične rezultate i borbu za najviši plasman.

Svetsko prvenstvo  je startovalo u Vila La Angosturi u Argentini. Sezona ima 19 rundi u 17 zemalja širom Evrope, Južne Amerike i Azije. Tu je i potpuno nova trka u u vijetnamskoj provinciji Tan Hoa, 17. septembra. Velika Britanija je domaćin finala sezone, koje se na Meterli Bejsinu vozi 1. oktobra.

Dunlop će podržati sedam timova širom MXGP i MX2 klase.
U MXGP, s Dunlop gumama će se takmičiti Kawasaki Racing Team, čije boje će braniti Roman Febvr i talentovani Mič Evans, a obijica će za cilj imati što bolji plasman i borbu za titulu.

Vozači Honde, Pauls Jonas i Brajana Bogersa, će na Dunlop gumama tražiti nove uspehe u 2023. Iste pneumatike će imati i JVR Honda Racing i njegovi takmičari AlvinaOstlund i Hardi Rusiorj.

Dunlop će ove godine snabdevati i četiri MX2 tima, uključujući Husqvarnin fabrički Nestaan tim sa vozačima Roanom van de Musdijkom, Lukasom Kunenom i Kajem de Volfom. Pridružuju im se Kawasaki timovi F&H i Big Van World MTC, kao i Jan Pančar na KTM-u.

 Dunlop timovi u svim klasama će se pretežno takmičiti sa Geomax MX14 i MX33 dizajnom za pesak/blato i srednje površine.

Evo šta je izjavio Vim Van Ahter, šef motosport divizije kompanije Dunlop:

"Radujemo se još jednoj sezoni akcije najboljih motokros vozača na svetu. Dunlop je ponosan što podržava veliki broj takmičara u MXGP i MX2, a mi gledamo napred u razvoj proizvoda koji pobeđuju na trkama, a koje su isprobali i testirali naši vozači."

"Inovacije koje su dokazane na najboljim motokros stazama na svetu prenose se na naše kupce, što znači da vozači svih nivoa veština mogu da iskuse istu tehnologiju kao pobednici MXGP trka. Srećni smo što su mnogi od najboljih motokros timova izabrali Dunlop za predstojeću sezonu i želimo svakom od njih svaki uspeh u 2023."

Tagovi: dunlop, honda, kawasaki, ktm