Dunlop podržava vodeće timove na startu nove EWC sezone

Ostale moto trke | 16:38 19.04.2024.

Ovog vikenda počinje sezona FIM Endurance svetskog šampionata (EWC), a Dunlop je ponovo dobavljač guma za većinu timova koji se takmiče na trci 24 sata Le Mana, prvu rundu u sezoni.

Dunlop će doneti ti ukupno 3.400 guma u ​​Le Man, snabdevajući ne manje od 35 timova koji se takmiče na 24 sata Le Mana. Najbolji timovi Formule EWC takmičiće se sa razvojnim gumama kako bi podržali Dunlop u razvoju naredne generacije hipersportskih guma. Superstock timovi će imati izbor između dve prednje i dve zadnje opcije.

Najbolja kategorija Formule EWC je jedna od retkih klasa u međunarodnim motociklističkim trkama koja još uvek ima otvoreno takmičenje u gumama, a Dunlop je ponosan što je izbor vodećih timova u Le Manu, kao što je dugogodišnji partner BMW Motorrad World Endurance tim. Tim nedavni test završio kao treći najbrži, a vozači Markus Rajterberger, Ilija Mihalčik i Silvan Žintoli pokazali su odlične performanse i najavili uzbudljivu sezonu.

Tecmas MRP BMW Racing Team završio je test kao najbrži među svojim Superstock konkurentima opremljenim Dunlop pneumaticima.

 2024. je treća sezona u kojoj će Dunlop služiti kao ekskluzivni dobavljač guma za Superstock kategoriju. Le Man će pozdraviti ulazak šest novih timova u klasu, gde će se svi timovi takmičiti sa istim asortimanom Dunlop KR109 prednjih i KR108 zadnjih guma.

Mreža Superstock u Le Manu će predstavljati jaku postavu od 31 ekipe, uključujući Yamaha, BMW, Kawasaki, Honda, Aprillia i Suzuki motocikle. Svi timovi će se takmičiti na mašinama koje su usko povezani sa onima koji se mogu kupiti u izložbenim salonima. Prošlogodišnji pobednik Le Mana, Tecmas MRP BMW Racing Team i šampion iz 2023. Louit biće među glavnim favoritima ove sezone.

Vim Van Ahter, menadžer Dunlop motosport divizije, je izjavio: "Trke u Svetskom prvenstvu u izdržljivosti pružaju kompaniji dragoceno vreme na stazi za aktivno istraživanje i razvoj naših novih asortimana. Snaga Dunlop KR asortimana je svedočanstvo vrednog rada koji su obavili naši inženjeri i razvojni timovi, što je naglašeno činjenicom da timovi Formule EWC nastavljaju da biraju iste gume kao i oni koji se takmiče u klasi Superstock. Dunlop uživa u izazovu otvorenog takmičenja na nivou svetskog šampionata i svim timovima želi uspeh u predstojećoj sezoni."

Glavna trka je na programu u subotu od 15 sati.

Nakon Le Mana, tri preostale trke u sezoni su 8 sati Spa (8. jun), 8 sati Suzuke (21. jul) i Bol Dor (14. i 15. septembar).

Tagovi: Yamaha, dunlop, BMW, honda, kawasaki, suzuki