Yoshimura SERT Suzuki deseti put trijumfovao na Le Manu

Ostale moto trke | 14:50 23.04.2024.

Yoshimura SERT Suzuki tim pobedio je prošlog vikenda na trci izdržljivosti "24 sata Le Mana" i to po neviđeni, deseti put!

Međutim, nije sve išlo kao po planu. Jedan od vozača, Greg Blek, gadno je pao na izlasku iz krivne Lez Es Blu. Kasnije se saznalo da je njegov motocikl imao problema sa kontrolom vuče. Blek je uspeo da odnese motor nazad u boks na popravku, pa se kasnije ponovo pridružio trci.

Blekov pad značio je da je Yamahin trkački tim ne samo preuzeo vođstvo, već i da ga je povećao za nekoliko krugova. Međutim, Karel Hanika je pao u istoj krivini kao i Blek. Na svoju sreću, pao je tik uz pit, pa je vratio motocikl u boks na popravku. Ipak, zaostatak je već napravljen.Yamahina nesreća donela je vođstvo MRP BMW timu, ali je predugo zadržavanje u bokus Suzukiju ponovo donelo vođstvo.

Blek, koji se 20 sati ranije imao gadan pad, se iskupio tako što je stabilno vozio do pobede, što je bila deseta pobeda Yoshimura SERT Suzuki tima na čuvenoj stazi. To je ujedno bila i treća Blekova pobeda na "24 sata Le Mana".

Vozači YART Yamahe, Marvin Fric i Nikolo Kanepa, osvojili su treće mesto, iza BMW tima.

"24 sata Le Mana" bila je prva trka na FIM Svetskom prvenstvu u izdržljivosti u novoj sezoni, koja se sastoji od svega 4 trke.

Tagovi: BMW, suzuki