Svetska premijera Lambretta Elettra

Eicma | 09:22 13.11.2023.
Lambreta je iskoristava ovogodišnje izdanje EICMA sajma kako bi predstavila svoju svetsku premijeru novi skuter Elettra. Skuter Elettra je predstavljen kao savršen saputnik današnje urbane mobilnosti
 
Ističe se svojim stilom koji poštuje 77 godina istorije i pozicionira se kao uzor za buduću luksuznu mobilnost. Kombinacija originalnog dizajna sa električnim pogonom stavlja Elettru na posebnom mestu u ovom segmentu.
 
Sa estetskog stanovišta, Lambretta Elettra evoluira dizajn svojih predaka, otkrivajući oštre i odlučne linije napred. Izdvaja se i LED svetlosna jedinica između sofisticiranijeg i mekšeg oblika zadnjih volumena. Skuter pokreće elektromotor od 11 kW, odnosno 15 ks. Vreme punjenja baterije od 4,6 kWh je otprilike 5 sati i 30 minuta putem kućnog sistema sa 220V, a vreme se smanjuje na otprilike 35 minuta brzim punjačima na javnom mestu (do 80%). Visina sedišta je 780 mm, težina iznosi 135 kg dok je maksimalna brzina otprilike 110 km/h.
 
Lambreta Elettra
 
Sa svoja 3 različita režima vožnje (Eco - Ride - Sport) prilagođava se vozačkom stilu i mobilnosti trenutka. Elettra obezbeđuje veoma veliku autonomiju putovanja, koja varira od približno 130 km (pri konstantnoj brzini od 40 km/h) do preko 60 km (pri konstantnoj brzini od 80 km/h).
 
Pored čeličnog rama i šasije, tu su veliki točkovi od 12 inča i klasična dvostruka prednja suspenzija "pull-wheel". Zadnja suspenzija je potpuno redizajnirana sa amortizerom postavljenim horizontalno iznad motora, povezanog sa aluminijumskim ramom. 
 
Digitalna instrument tabla projektuje novu dimenziju komunikacije i interakcije sa vozačem. Čitav zadnji deo se može automatski podići na dodir daljinskog upravljača. Ovo omogućava praktičan pristup odeljku u kojem se nalazi baterija a karoserija sama po sebi uključuje odeljak za kacigu.
 
Lambreta Elettra
 
Lambretta potvrđuje svoju originalnost i konkurentnost na međunarodnom tržištu sa potpunim i modernim asortimanom visokokvalitetnih proizvoda, dostupnih u različitim vrstama pogona, zapreminama i modernim bojama. Lambretta Elettra se pridružuje postojećem asortimanu, koji uključuje X seriju sa modelima X125 i X300, V-Special seriju i G-Special.
 
Po informacijama koje smo mi dobili na sajmu, Lambretta modele uskoro možete očekivati i na tržištu Srbije a više o tome čitajte uskoro u našoj aplikaciji i sajtu!
Tagovi: