KTM 450 SMR dobio novo izdanje

Noviteti | 13:51 25.05.2023.

KTM je predstavio najnovije izdanje svog hvaljenog supermoto modela 450 SMR.Iako je zadržala svoje izuzetne mogućnosti performansi, verzija za 2024. se ističe atraktivnim ažuriranim grafičkim kompletom.

U skladu sa strateškim pravcem Powersport linije Pierer Mobility Grupe za narednu godinu, fokus novog KTM 450 SMR leži prvenstveno na vizuelnim poboljšanjima, dok tehničke promene ostaju ograničene.

Ovaj pristup je u skladu sa nedavnim izdanjima i KTM-a i Husqvarne, u kojima su njihovi motokros rasponi za 2024. dobili sličan tretman, zajedno sa lansiranjem Husqvarba FS 450 supermoto modela za narednu godinu.KTM 450 SMR prikazuje zadivljujuću novu šemu boja koja sadrži kombinaciju narandžaste, crne, bele i ljubičaste. Ovaj upečatljiv dizajn ima za cilj da oda počast KTM-ovom bogatom nasleđu istovremeno predstavljajući posvećenost brenda inovacijama i modernosti.

Ispod zadivljujućeg vizuelnog prikaza, motocikl ima koristi od nekoliko tehničkih ažuriranja za poboljšanje njegovih performansi.

SOHC motor od 450 kubika, zadržavajući svoju masu od 27 kilograma, ponovo je pozicioniran u ramu kako bi se postigla bolja centralizacija mase. Ovo podešavanje dovodi do poboljšane ravnoteže i manevrisanja.
Sa maksimalnom snagom od 63 KS, motor ostaje moćan, nudeći vozačima uzbudljive performanse na različitim terenima. Štaviše, motor je opremljen sa dva pretpodešavanja, omogućavajući vozačima da fino podese njegove karakteristike prema svojim željama i uslovima vožnje.

Kočioni sistem KTM 450 SMR obezbeđuje Brembo, poznat po visokokvalitetnim komponentama. Motocikl ima čeljusti sa četiri klipa koje hvataju prednje i zadnje diskove od 310 mm i 220 mm, obezbeđujući pouzdanu i preciznu snagu zaustavljanja.Uz to, novi dvotočkaš je opremljen vrhunskom XACT viljuškom i WP amortizerom.

Da bi pružio izuzetno prianjanje i kontrolu, KTM 450 SMR je opremljen Metzeler SM K1 supermoto pneumaticima. Prednja felna od 16,5 inča i zadnja od 17 inča obezbeđuju optimalnu vuču i agilnost, omogućavajući vozačima da se samouvereno nose sa krivinama i različitim uslovima vožnje.

Tagovi: metzeler, ktm