Predstavljena nova Vespa Primavera Batik

Noviteti | 16:30 09.07.2024.

Vespa Primavera Batik nastala je iz susreta dalekih kultura koje objedinjuje raznovrsna i retka elegancija.

Bezvremenski oblici Vespa Primavera modela kombinovani su sa temama i dezenima Batika, tradicionalne indonežanske tkanine, dobijene ekskluzivnim, dragocenim proizvodnim procesima koji je UNESKO uvrstio na svoju listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.

Najraniji dokazi o umetnosti i tehnici batika datiraju iz XII veka.

Ova posebna tkanina, koja je štampana ili ručno ukrašena, uvek koristi pčelinji vosak. Poreklo je na ostrvu Java i prvobitno je korišćena za ulepšavanje odeće aristokratskih klasa, pre nego što se proširio indonežanskim arhipelagom. Danas, Batik ostaje ključni element indonežanske kulture i nosi se svakodnevno, a ne samo za formalne događaje.Tokom vekova, Batik je postao otelotvorenje simboličke filozofije, kao i istinskog izražajnog sredstva, zahvaljujući tradicionalnim dizajnima koji se koriste, koji imaju različito značenje u zavisnosti od oblika ili elemenata koje predstavljaju. Kao takve, Batik sorte idu od Parang Rusaka, rezervisanog za plemstvo, do Savata, simbola moći, Semena, koji evocira simbole kosmičke energije, i Udan Lirisa, amblema plodnosti.

Batik je stigao u Evropu u XIX veku, postavši most između istočne i zapadne kulture; njegovi egzotično elegantni obrasci uticali su na ključne stilove kao što je secesija, a danas i na svet visoke mode.Vespa Primavera Batik obuhvata univerzalne vrednosti ove filozofije kako bi stvorila posebno izdanje koje je oda životu i radosti, putovanjima i otkrićima. Njegova osnovna boja, Batik Green, priziva talase koji se razbijaju o tropske plaže. Rigoroznije linije podsećaju na skrivene hramove, dok batik dekoracija objedinjuje čak sedam različitih mističnih motiva, poreklom sa ostrva Java, Sumatra i Bali. Među temama na koje se odnosi sedam različitih batik šara koji ukrašavaju Vespu su prosperitet i poreklo života, snaga i dugovečnost, poštovanje porekla, šarm i harizma, vođstvo i mudrost. Ove vrednosti su prirodno povezane sa Vespom, njenom istorijom i njenim dubokim i autentičnim multikulturalizmom.Batik ukrasi koji krase Vespa Primavera su primenjeni tehnologijom prenosa vode, počevši od "cravattino", karakterističnog i prepoznatljivog friza na prednjoj strani, kao i ulepšavanja otvora pretinca za rukavice na kontra štitu i koji se proteže duž podnožja. Sedište, svetlo braon boje sa šavovima u zelenim tonovima, daje prirodan osećaj, podsećajući na boje sunčanih plaža.

Odgovarajući gornji kofer, koji se može prilagoditi Batik nalepnicama (dostupne zasebno) proširuje funkcionalnost Vespe Primavera Batik, dodajući prtljažni prostor i upotpunjujući estetiku jedne od najradosnijih verzija Vespe u njenoj dugoj istoriji.

Tagovi: vespa