Kymco ažurirao svoju Downtown liniju

Noviteti | 13:40 20.11.2023.

Skuteri su postali sve popularniji zahvaljujući svojoj maloj težini, pristupačnosti, ekonomskoj isplativosti i praktičnosti. Dok Vespe, Lambrete i drugi klasični skuteri privlače pažnju nepokolebljivih entuzijasta, svoju publiku imaju i drugi modeli.

Kymco je dugo bio na čelu zabavnih, praktičnih i čak poželjnih skutera, a za proizvodnu 2024. osvežio je svoju popularnu seriju Downtown.

Downtown skuter dolazi u dve varijante - od 125 i 350 kubika. Dok će 125 privući one koji traže nešto pristupačno, 350 će se svideti onima koji žele više snage, kao i onima koji traže praktičan svestrani model.

Među nadogradnjama za 2024. spada i sveukupni sportskiji dizajn zahvaljujući uglastijoj karoseriji. Stajling je izrazito moderan, sa sportskim elementima kombinovanim sa stilom inspirisanim turingom, kao što su visoko vetrobransko staklo, sedište za suvozača i ugrađene ručke za njega. Kako navodi Kymco, sedišta su poboljšana, dajući prednost udobnosti za duže staze.Osim stila, nova serija skutera Kymco Downtown takođe je dobila tehnološka ažuriranja. Za početak, obe verzije standardno dolaze sa velikim TFT ekranom u boji, kao i sistemom za paljenje bez ključa za brzo i praktično zaustavljanje i pokretanje. Zanimljivo je da je Kymco ubacio i novi sistem za praćenje pritiska u gumama na novim modelima.

Downtown 350 će imati i tempomat i kontrolu proklizavanja, za dodatnu udobnost na dugim putovanjima, kao i sigurnost u svim vremenskim uslovima. Tu je i novi sistem upozorenja pri kočenju u slučaju opasnosti.

Što se tiče osnova, ažurirana Kymco Downtown serija sportskih komponenti koje su isključivo za upotrebu na putevima. Dobija standardnu teleskopsku viljušku sa hodom od 110 milimetara, kao i par zadnjih amortizera sa sličnim hodom zadnjih točkova od 100 milimetara. Skuter ima 14-inčne i 13-inčne felne napred i pozadi. Ostale podatke o performansama i specifikacije Kymco tek treba da objavi, pa budite u toku ako vas skuteri poput novog Downtowna zanimaju.

Tagovi: kymco