Nova KTM Rally Replica - nešto najbliže fabričkoj trkačkoj mašini

Noviteti | 16:21 24.04.2024.

KTM je dominantna sila u moto reliju od početka veka, sa čak 19 pobeda na Dakaru od 2001 do danas. Proizvodna verzija njegovog fabričkog reli motocikla, KTM 450 Rally Replica, ulazi u novu generaciju.

Promene za novo izdanje 450 Rally Replica modela protežu se od pogonskog sklopa do šasije i čine otprilike glavnu razliku u odnosu na prethodnu generaciju.

Očigledno, motor je i dalje jednocilindarski, zapremine 450 kubika, a izveden je iz motora koji se koristi na 450 SX-F motokros i 450 EXC-F enduro mašini. Za proizvodnu 2025, motor uključuje novu glavu cilindra (još uvek sa SOHC rasporedom), ojačano kvačilo i ojačani menjač. Takođe, hladnja ima novi, dvostruki raspored.Ram ima štitnik pozadi i dole prema nosačima motora. On je i dalje od čelika,a sekcije su laserski rezane i hidroformirane, a sve to je ručno zavareno u KTM-ovom pogonu u Matighofenu.

"Ram ima posebno izračunate uzdužne i torzione parametre savijanja u poređenju sa prethodnom konstrukcijom čeličnog rešetkastog okvira, ali održava izuzetne povratne informacije vozača, apsorpciju energije i stabilnost na pravoj liniji", navodi KTM.Nema podrama pričvršćenog za pozadinu, barem ne u tradicionalnom smislu. KTM se odlučio za novi samonosivi rezervoar za gorivo od 16 litara koji služi kao podram. U kombinaciji sa dva prednja rezervoara - jedan od 9, drugi od 9,5 litara - novi motocikl ima ukupnu zapreminu goriva od 34,5 litara.

Nova, šuplja, livena aluminijumska zadnja viljuška radi u kombinaciji sa WP Xact Pro 7750 zadnjim amortizerom, dok je prednji kraj obešen na 48-milmetarsku WP Xact Pro 7548 zatvorenu kertridž viljušku sa konusnim ventilom, pričvršćenu na novu 23-milimetarsku trostruku stezaljku, obrađenu na CNC mašinu. Tu je i Scotts prigušivač upravljača.Kontrolna tabla je uža i lakša, dok novi LED farovi poboljšavaju jačinu osvetljenja za 33 odsto.

Biće napravljeno samo 100 primeraka ovog modela, a cenu ćete saznati tek kada se pojavite kod KTM dilera i veoma lepo zamolite da vam dozvole da je kupite. Naručivanje je moguće od danas.

Tagovi: ktm