Super sportski motocikli stižu iz fabrike QJMotor

Noviteti | 17:11 27.11.2023.
Među mnogim kineskim brendovima koji ulaze na evropsko tržište, QJMotor polako ali sigurno postaje jedan od bolje pozicioniranih. Njihovi koncepti već su stvarnost a asortiman se konstantno širi.
 
Ponuda prikazana na EICMA 2023 pokriva gotovo svaki segment, a posebno treba istaći dolazak sportskih motocikala velikih zapremina.
 
Ovom prilikom otkrijmo nove super sportske motore proizvođača QJMotor.
 
QJMOTOR SRK 1000
 
SRK1000 RC Superbike je trenutno samo koncept, ali nam pokazuje kakve su namere brenda i pravac kojim će ići u bliskoj budućnosti. Korišćena je platforma MV Agusta Brutale 1000, od ​​koje je zadržan motor od 1.078 kubika snage 144 konja. Sa napunjenim rezervoarom za benzin od 19 litara, QJMotor SRK 1000 RC bi trebalo da teži manje od 200 kilograma. Njegov ram od čelične rešetkaste cevi i aluminijumskih elemenata izgleda da je takođe preuzet od MV Aguste. Na prototipu su vidne komponente vešanja sa potpisima Marzocchi i Ohlins, dok Brembo isporučuje odgovarajuće komponente kočnica.
 
SRK1000 RC pored toga što poseduje tehnologiju MV Aguste izdvaja i dizajn koji potpisuju dvojica bivših dizajnera MV Aguste Adrian Morton i Paolo Bianchi.
 
Elementi koji takođe upotpunjuju ovaj model su kvik šifter, zadnja guma u ​​dimenzijama 190/55-17, kao i sad već standardna  LED svetla i TFT ekran.
 
QJMOTOR SRK 800
 
Drugi model koji je predstavljen u isto vreme nosi oznaku QJMotor SRK 900 RR. Pokreće ga redni četvorocilindrični motor takođe iz MV Aguste. U ovom slučaju to je verzija od 921 kubika snage 130 KS (96 KW). Dizajn ovog modela takođe podpisuju dvojica bivših dizajnera MV Aguste Adrian Morton i Paolo Bianchi.
 
QJMotor SRK 900 RR ne samo da ima drugačiji dizajn od SRK 1000 RC, već je i donekle ublažen koncept. QJMotor navodi težinu od 215 kilograma, sa napunjenim rezervoarom za benzin od 16 litara. Ostali ključni elementi su slični kao i kod SRK 1000 RC i takođe je vidno prisutna tehnologija iz MV Agusta.
 
SRK 900
 
Treći sportski model koji je izazvao posebnu pažnju a stiže iz QJMotor fabrike  je SRK 800 RR. Pokreće ga četvorocilindrični redni agregat od 778 kubika, snage 100 KS pri 10.000 obrtaja takođe preuzet iz MV Aguste. Krase ga agresivne linije i sportski dizajn kao i takođe komponente vrhunskih performansi poznatih proizvođača. Brembo kočione čeljusti su napred dok je ogibljnje Marzocchi.
 
S ovim modelom, QJMotor planira svoj debi u Svetskom supersport šampionatu!
 
Nadamo se da će ovi modeli uskoro krenuti u serijsku proizvodnju, kao i da će se ubrzo naći kod QJMotor uvoznika za Srbiju Autopromet Motors. 
Tagovi: agusta, qjmotor