VMoto predstavio novi CPx Explorer avanturistički skuter

Noviteti | 13:30 21.11.2023.

VMoto mnogi smatraju jednim od pionira u oblasti električne mobilnosti. Kompanija, sa sedištem u Australiji i Kini, ima veliki izbor električnih dvotočkaša koji zadovoljavaju različite potrebe putnika i entuzijasta. Sada nam stiže jedan od najuzbudljivijih novih modela, CPx Explorer.

Segment avanturističkih skutera je u procvatu poslednjih godina, sa sve više prisutnih proizvođača. Honda je bila jedna od prvih koja je započela ovaj segment lansiranjem X-ADV modela 2016. godine, a u godinama koje su usledile, mnogi proizvođači su je sledili. Sada, sa erom električnih motocikala pred nama, vidimo da e-dvotočkaši idu stopama svojih prethodnika sa unutrašnjim sagorevanjem. Kao takav, novi VMoto CPx Explorer je jedan od ranih električnih avanturističkih skutera.

Zasnovan na APD konceptu u saradnji sa cenjenom dizajnerskom kućom Pininfarina, CPx Explorer predstavlja veliki korak napred za VMoto. Naravno, prva stvar koju ćete primetiti je radikalni stil motocikla. Skuter je ukrašen LED svetlima, ugaonom karoserijom i visokim vetrobranskim staklom za dodatnu udobnost vozača. Još uvek kao skuter, CPx ne propušta pogodnosti usmerene na praktičnost, kao što su ravna podna daska i ugrađeni zadnji nosač za prtljag.Što se tiče performansi, novi VMoto CPx Explorer se može pohvaliti električnim motorom od 8 kW koji proizvodi otprilike 11 KS. Ovo mu daje maksimalnu brzinu od oko 105 km/h, što ga čini idealnim za gradske uslove i izlete na periferiju grada. Što se tiče baterije, VMoto kaže da s jednim punjenjem može da se pređe 100 kilometara.


Zanimljivo je videti kako VMoto donosi avanturističkiju platformu sa novim CPx Explorer modelom. Na osnovu isprobanog i testiranog CPx Pro, šanse su da će Explorer biti podjednako pouzdan i robustan. Na kraju krajeva, CPx Pro je uspeo da postigne Ginisov svetski rekord, prešavši 1.932 kilometra tokom 24 sata na stazi Tacio Nuvolari u Italiji. Što se tiče cena i dostupnosti, VMoto tek treba da objavi detalje vezane za novi skuter.

Tagovi: honda