Ducati ne planira proširenje svoje retro linije

Strane vesti | 10:13 16.05.2023.

Ducati je potvrdio da ne planira da širi svoju liniju retro motocikala. Umesto toga, italijanski proizvođač motocikala fokusiran je na svoj asortiman Scramblera motocikala.

Prema rečima šefa Ducati Scrambler programa, Roka Kanose, kompanija se koncentrisala na Scrambler kako bi obezbedila moderan motocikl klasičnog duha.

Scrambler asortiman, koji je predstavljen 2015. godine, ažuriran je krajem 2022. sa novim ramom, elektronikom, TFT instrument tablom i novom zadnjom viljuškom.

Postojeća linija takođe ima i 18-inčne prednje felne, a pritom više ne sadrži 800 Desert Sled u enduro stilu i neke Cafe Racer opcije.

Kanosa je naveo da je Scrambler linija bila mnogo veća nego što se čini, a kao primer je naveo model Icon, koji je bio dostupan u čak devet različitih boja.

"Možete izabrati devet različitih motocikala. Nije stvar samo u boji. To je pitanje ličnosti i stila", rekao je on.

U međuvremenu, Ducati je spreman da putuje širom Evrope posebno kako bi predstavio novu Scrambler liniju širokim masama.

Ipak, Kanosa je takođe sugerisao da bi Ducati mogao da predstavi nove modele u budućnosti na osnovu potražnje kupaca, navodeći kao primer Nightshift.

Neki ljubitelji retro i Scrambler modela mogu biti razočarani nedostatkom raznolikosti u asortimanu u poređenju sa drugim brendovima kao što su Triumph i BMW. Međutim, čini se da su kupci dobro odreagovali na Ducatijev fokus na pomenutu liniju.

Kompanija je prodala preko 60.000 Scrambler motocikala širom sveta od 2015. godine, što ga čini jednim od najuspešnijih Ducati modela u novijoj istoriji.

 

Tagovi: BMW, ducati, triumph