Ducati predstavio novu Multistradu V4 RS

Strane vesti | 10:45 20.10.2023.

Ducati je napravio verziju Multistrade V4 koja je više fokusirana na asfalt, a donosi slična podešavanja kao i Pikes Peak, doduše sa snažnijim motorom.

Trkačka staza možda ne izgleda kao prirodno mesto za Ducati Multistradu, ali ovo nije obična verzija ADV bicikla. Na prvi pogled, izgleda da motocikli dele mnogo toga zajedničkog sa Multistrada Pikes Peak, ali ova nova Multistrada V4 RS ima jednu ogromnu razliku - svoj agregat.

Umesto originalnog V4 - tu je još jedan V4, samo što je ovaj izveden iz jedinice Desmosedici Stradale koja se nalazi u Panigale V4. Zapremine je 1.103 kubika i donosi maksimalnih 177 KS na 13.500 o/min.Monokok aluminijumski okvir je isti kao i na Pikes Peak varijani, koji menja ugao glave upravljača sa 25,75 na 24,5 stepeni, "definišući vrednosti staze i međuosovinskog rastojanja u funkciji veće sportske sposobnosti motocikla". Tako bar kaže Ducati.

Ponovo, kao i Pikes Peak, V4 RS ima prednji točak od 17 inča, koji omogućava mnogo sportskiji par guma - Diablo Rosso IV Corsa. Tu su i Marchesini kovane aluminijumske felne od kojih svaki skida 2,7 kg rotacione mase.Takođe dobijate Ohlins Smart EC 2.0 pametno ogibljenje, nešto što se nalazi na Pikes Peak varijnati, ali s rekalibriranom elektronikom koja kontroliše viljušku i mono-amortizer. Neprekidno se prilagođava, ali ponašanje podešavanja se takođe može promeniti prebacivanjem između režima vožnje Race, Sport, Touring i Urban.

Multistrada V4 S ima kočioni sistem koji deli s Panigale V4, a koji sadrži prednje diskove od 330 mm i monoblok Brembo Stylema čeljusti. Pozadi se nalazi disk od 265 mm sa Brembo plutajućim čeljustima, a "tačka na i" je Bosch-Brembo ABS.Upravljač je sada čvrsto fiksiran, kao i nešto niži i uži, a ima i mekše rukohvate.

Motocikl je otkriven u četvrtoj epizodi Ducatijeve serije premijera.

V4 RS će imati cenu od oko 37.000 evra. Proizvodnja će biti ograničena, ali Ducati nije saopštio tačan broj planiranih primeraka. Svaki motocikl će imati numerisanu ploču ukrašenu italijanskom zastavom.

Tagovi: ducati