Harley-Davidson će potpuno preći na struju

Strane vesti | 09:44 16.01.2023.

Harley-Davidson tokom poslednjih nekoliko godina u kontinuitetu radi na razvoju sopstvenog električnog programa, a debitantski model u ovom segmentu je bio LiveWire.

Prvobitna cena od 30.000 dolara je spuštena na 21.999 dolara nakon što je kompanija 2021. odlučila da od LiveWire napravi zaseban brend, a pomenuti model je preimenovan u LiveWire One.

Početkom prošle godine je usledio još jeda značajan potez - otkrivanje proizvodne linije za budućnost, uključujući i S2 Del Mar. Za razliku od One, S2 je električni model srednje kategorije razvijen u saradnji s kompanijom Kymco. S2, uključujući i budue S3 i S4 motocikle, pokazuju posvećenost kompanije za održivoj i čistijoj budućnosti.

Predsednik i izvršni direktor giganta iz Milvokija, Johen Cajc, priznao je da će brend u budućnosti u potpunosti preći na struju.

"U nekom trenutku, Harley-Davidson će se transformisati u potpuno električni brend. Ali to se neće desiti preko noći, biće to duga tranzicija, prirodan potez koji mora da se dogodi", izjavio je Cajc.

Pretvaranje kompanije, koja ima unikatno nasleđe kada su kruzeri u pitanju, u električni brend je nešto što se tvrdokornim fanovima brenda neće dopasti. Međutim, Cajc je naglaastio da će to biti učinjeno "uz poštovanje prošlosti" - šta god to značilo.

Tagovi: kymco, harley