Majkl Danlop izjednačio rekord Isle of Man TT događaja

Strane vesti | 12:00 06.06.2024.

Isle of Man TT je jedan od najpoznatijih i najozloglašenijih događaja u svetu moto sporta. Tokom dve nedelje, inače uspavani i tihi britanski krunski posed je domaćin adrenalinskih trka na koje dolazi hiljade navijača i gledalaca.

Tokom godina, mnogo vozača je ostavilo svoje tragove na TT-u, ali malo njih je tako legendarno kao ime Danlop.

Ove godine, Majkl Danlop, jedan od najuspešnijih živih TT trkača je izjednačio trenutni rekord pobeda u trkama. Sa 26 pobeda u trkama iza sebe, Majkl Danlop je stigao svog pokojnog ujaka, Džoija Danlopa, koji je prethodno postavio rekord 2000. godine, samo nekoliko nedelja pre njegove prerane smrti.

Džoi Danlop se smatra jednim od najvećih TT trkača u istoriji. I već 24 godine, vozači pokušavaju da izjednače njegov rekord, ali bezuspešno. Sve do sada. Činjenica da je Majkl Danlop, koji je Džoijev nećak, bio jedina osoba koja je do sada mogla da izjednači rekord, čini celu priču još neverovatnijim.

Posle svoje 26. pobede, Majkl Danlop je rekao da mu je čast što deli rekord ujakom.

Podrazumeva se da je Majkl odlično počeo ovogodišnje izdanje TT dogašaja. Do kraja ima još trka, tako da je više nego verovatno da će se vratiti kući sa novim rekordom.

Govoreći o rekordima, Dunlop je uspeo da obori rekord prosečne brzine u krugu superbajkova sa zapanjujućim tempom od 218,8 km/h tokom šestog i poslednjeg kruga RST Superbike trke u nedelju. Međutim, imao je problem sa vizirom, zbog čega je propustio 27. TT pobedu, a pobedu je odneo Piter Hikman.

U slučaju da niste znali, Majkl Danlop dolazi iz porodice tvrdoglavih trkača, a ne samo njegov ujak Džoi, već i njegov otac Robert i mlađi brat Vilijam su se takmičili u TT-u. Međutim, ni Robert i Vilijam više nisu sa nama, jer je prvi izgubio život na North West 200 2008. godine, a drugi u Skerizu 2018.

Dakle, Majkl je poslednji iz Dunlop trkačke dinastije.

 

 

 

Tagovi: dunlop, rst