Šumaherove moto kacige traže novog vlasnika na aukciji

Zanimljivosti | 15:55 03.09.2023.

Dobro je poznato da je Mihael Šumaher bio veliki obožavatelj brze vožnje na dva točka i da je, pre svoje nesreće na skijanju 2013. godine, nemački F1 as vozio sve, od mopeda do Harli-Dejvidsona.

Toliko je ušao u svet dva točka, da je čak bio i na IDM Superbike šampionatu u Nemačkoj vozeći Ducati motocikl. Njegovo vreme s italijanskim proizvođačem će posebno ostati upamćeno kada je Šumi bio pozvan da vozi MotoGP mašinu čuvenog brenda. Bilo je to u Italiji, na Muđelu, kao i Španiji, na stazi Rikardo Tormo u Valensiji.

Dve kacige korišćene za tu konkretnu priliku će se sada naći u prodaji, preko aukcijske kuće Sotheby’s. U pitanju su modeli kompanije Schubert, Šumaherov omiljeni brend u njegovim kasnijim godinama. Imao je mnogo posla sa kompanijom i mogao se videti kako redovno testira njene proizvode na dva i četiri točka.

 Dve kacige su odmah prepoznatljive i ukrašene bojama njegovog zaštitnog znaka, sa nemačkom zastavom koja krasi bokove i zadnji deo, a sedam zvezdica obeležava svaku od njegovih F1 titula. Čini se da su obe identične, iako postoji značajna razlika u ceni - jedan košta 7.000 dolara, a drugi samo 500 dolara.

Tu su još dve kacige koje je Nemac koristio tokom svojih IDM nastupa.

Sve kacige možete pogledati OVDE

 

Tagovi: ducati, motogp